Liberty Steel devine companie globală

Liberty Steel devine companie globală
Plan ambiţios, bazat pe reducerea amprentei de carbon
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Toate uzinele Liberty Steel din zece ţări de pe trei continente, printre care şi combinatul siderurgic din Galaţi, se vor contopi într-un grup global, care are un obiectiv ambiţios, acela de a deveni, până în 2030, primul producător de oțel din lume cu amprentă neutră de carbon.

O singură companie, cu 18 milioane de tone de produse laminate din oțel anual, urmează să fie lansată printr-o consolidare a întreprinderilor siderurgice ale GFG Alliance, cu ambiția de a conduce industria către un viitor neutru de carbon. Alianța deținută de familia Gupta, condusă de Sanjeev Gupta, a anunţat faptul că Liberty Steel Group, cu un număr total de 30.000 de angajați în zece țări, va fi încorporată până la sfârșitul acestui an printr-o fuziune a întreprinderilor din zone primare și finisoare de producție, minerit și distribuție a oțelului GFG din toată lumea. Liberty Steel Group va fi astfel al optulea producător de oțel ca dimensiune, exceptând China, cu operațiuni care cuprind Australia, Europa continentală, Regatul Unit și Statele Unite și cu vânzări anuale de aproximativ 15 miliarde de dolari. Deși întreprinderile individuale își vor păstra un grad ridicat de autonomie, se vor prezenta conturi consolidate și se va elabora o strategie unitară.

În centrul misiunii grupului va exista ambiția de a se construi pe baza strategiei Greensteel, existentă în GFG, care vizează statutul net neutru de carbon până în 2030 - plasând Liberty Steel Group pe calea de a deveni prima companie de oțel neutră de carbon din lume. Strategia Greensteel se concentrează pe utilizarea cuptoarelor cu arc electric pentru reciclarea fierului vechi, în detrimentul producției tuturor materialelor de la zero, precum și pe utilizarea surselor regenerabile de energie. Unitățile Liberty de pe glob lucrează deja la reducerea emisiilor de transport, la diminuarea consumului de energie electrică și la minimizarea deșeurilor. Inițiativele privind generarea energiei regenerabile includ ferma fotovoltaică de la Cultana (Australia), centrala hidroelectrică Glenshero (Scoția) și proiectul de transformare a deșeurilor în energie din Newport (Țara Galilor).

"Liberty Steel își propune nu doar să producă oțel de cea mai bună calitate, ci să fie un agent al schimbării în industrie. Făcând asta, putem deschide ușa reindustrializării lumii dezvoltate prin reînvierea și restaurarea industriei, adesea neglijate”, a afirmat Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance.

Noul grup Liberty Steel va fi al patrulea cel mai mare producător din Europa, singurul fabricant de produse lungi din oțel din Australia, unul dintre cei mai mari producători de oțel din Republica Cehă și cel mai mare din România.

Citit 3017 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2019 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.