Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională va fi reluat începând cu data de 6 noiembrie, ora 10,00, dată la care instalatorii validați vor putea să continue înscrierea persoanelor fizice în aplicația informatică, informează un comunicat remis de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Toate documentele înregistrate cu succes în aplicația informatică, precum și cele înregistrate în registrul instalatorilor care nu au fost încărcate în aplicație până la momentul suspendării accesului în aplicația informatică, sunt acceptate de Administrația Fondului pentru Mediu ca fiind depuse în termen, în vederea analizării, se precitează în comunicat. Persoanele fizice care nu au depus și nu au înregistrat documentele la instalatorii validați până în data de 10 septembrie, vor avea posibilitatea de a depune la instalatori documentele solicitate, cu condiția ca acestea să fie valabile la data înregistrării în aplicația informatică.

Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional. Finanţarea se acordă în procent de până la 90 la sută din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanţată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferenţa se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Citit 2502 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2019 17:15

1 comentariu

 • postat de DAN Luni, 04 Noiembrie 2019 14:08 70.105.87.*** Link la comentariu
  1
  2

  DE CATE ORI S-A AMANAT PROGRAMUL ASTA??...CAT DE DEMENT POTI FI ,MA REFER LA CEI CARE IL COORDONEAZA, SA-L AMANI SI O MIE DE ORI ...!!
  SI CATE ACTE ITI TREBUIESC SI CATE DRUMURI TREBUIE SA FACI SA POTI DEPUNE ACTELE SA BENEFICIEZI DE ACEST PROGRAM .......
  ROMANIA............!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.