”Made in Galaţi” | Lemacons, firma care dă o nouă faţă centrului orașului Galați

”Made in Galaţi” | Lemacons, firma care dă o nouă faţă centrului orașului Galați
Portofoliu: calitate, seriozitate, muncă în echipă. În imagine, parcarea multietajată de pe strada Roşiori
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Dintr-un loc neîngrijit de mulți ani, zona Spicul din centrul oraşului se transformă într-un reper urban cu aspect modern. Aici lucrează Lemacons, o firmă destul de tânără pe piaţa construcţiilor, dar foarte ambiţioasă, şi care şi-a "construit" un portofoliu amplu de lucrări, care mai include, printre multe altele, zona din fața hotelului Dunărea și prima parcare publică multietajată din Galaţi.

La sfârșitul acestui an, societatea Lemacons SRL va înregistra 10 ani de activitate în domeniul construcțiilor. Societatea și-a început activitatea cu lucrari de mică amploare. De-a lungul anilor, calitatea execuției și seriozitatea cu care a abordat angajamentele contractuale cu clienții au creat capital de încredere pentru societate. Evoluția Lemacons a avut loc prin acumularea de experiență, achiziția de utilaje și echipamente, recrutarea forței de muncă. Considerând rolul definitoriu al resursei umane pentru succesul societății, managerul societății, Alin Constantinescu, a reușit de-a lungul timpului să  formeze o echipă sudată de specialiști și muncitori bine pregătiți în domeniile de activitate. În prezent, echipa este formată din aproximativ 300 de salariați, în totalitate de naționalitate română, întrucât conducerea a făcut tot posibilul să creeze și să asigure locuri de muncă în primul rând muncitorilor români din județul Galați.

„Modificările legislative care au majorat salariul de bază minim în sectorul construcțiilor au avut ca efect pozitiv atragerea forței de muncă în vederea angajării. Pentru Lemacons, la fel ca pentru toate societățile din domeniu care aveau contracte semnate în urmă cu un an, 2019 a fost un an dificil. Angajații au primit salarii mărite, dar contractele au fost majorate doar pentru acoperirea creșterii valorii manoperei până la salariul minim. Cu toate că vechile legi cu privire la retribuirea după cantitatea și calitatea muncii au fost abrogate, este necesar ca salariile să fie stabilite în funcție de gradul de calificare, astfel încât doar muncitorii necalificați sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Din acest motiv, creșterea salariului pentru toți angajații a avut ca efect un dezechilibru financiar pentru firmă în prima jumătate a anului”, spune managerul Alin Constantinescu.

Acesta afirmă că, în prezent, Lemacons are resurse adecvate pentru a realiza lucrări de construcții civile, construcții de drumuri, lucrări edilitare - alimentare cu apă, canalizare, rețele de gaze naturale, un laborator propriu de analize și încercări în construcții gradul II pentru verificarea calității lucrărilor, iar în curând va pune în funcțiune o stație proprie de producere a betoanelor. Printre certificările și autorizările obținute, sunt de menţionat certificarea sistemului de management al calității și mediului, atestatul ANRE pentru execuția instalațiilor electrice de joasă și medie tensiune, autorizație ANRE pentru execuția sistemelor de distribuție și a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale, atestarea execuției activităților de îmbunătățiri funciare pe terenuri din domeniul agricol.

Colectivul de angajați se declară mândru de portofoliul amplu de lucrări, atât în județul Galați, cât și în zonele învecinate: modernizare și reabilitare drumuri locale în comunele din județul Galați, lucrări de întreținere curentă și reparații drumuri județene în județele Galați, Tulcea, Buzău și chiar Mureş, lucrări de alimentare cu apă și canalizare în comunele Schela, Costache Negri, Jorăști, locuințe sociale în oraşul Odobești (Vrancea), sedii de primărie/ grădiniță/ dispensar  în comunele Schela, Barcea, Ghidigeni, consolidarea sediului IPJ Galaţi. Mai sunt şi altele: 20 locuri de joacă în cartiere din muncipiul Galați, reabilitarea fațadei Hotelului "Vega", reabilitarea zonei din fața Hotelului "Dunărea", strada Tecuci, modernizarea vechiului Orășel al Copiilor. Apreciate vor fi în curând, spune Alin Constantinescu, zona reabilitată de la Spicul și parcarea multietajată din strada Roșiori. În prezent, Lemacons execută lucrări pentru extinderea Spitalului din Gănești și la Laboratorul de microbiologie pentru Spitalul de boli infecţioase, care vor fi finalizate curând.

În domeniul construcțiilor de drumuri, echipele Lemacons sunt implicate, în cadrul unor asocieri de firme, în execuția unor lucrări foarte importante pe tronsoane a şase drumuri judeţene. De asemenea, până la sfârșitul acestui an, se vor recepționa lucrările de reabilitare a pasajului superior peste calea ferata pe DN 2B Buzău - Galați, la intrarea în municipiul Brăila.

Duplex în cartierul Traian Nord

În urmă cu doi ani, managerul Lemacons a decis începerea construirii unor locuințe în cartierul Traian Nord, locuinţe cu design modern şi care oferă confort şi intimitate într-un cartier de lux. Decorarea acestora a fost făcută tot de Lemacons, prin secția proprie de tâmplărie din lemn, dotată cu utilaje și instalații performante şi care produce mobilier urban și mobilier din lemn masiv. Printre altele, secţia Lemacons a mobilat integral Hotelul "Faleza" şi a produs mobilier pentru birou și spații de cazare pentru CNAIR în Bucuresti şi alte opt oraşe mari din ţară. Revenind la cartierul Traian Nord, aici a mai rămas un singur apartament de vânzare, în ultimul imobil tip duplex finalizat în acest an. Iar managerul Alin Constantinescu ne-a confirmat că, în domeniul construcțiilor de locuințe, are intenția de a continua investițiile pe plan local, în asociere cu arhitecți și proiectanți talentați.

Lemacons, artizanul Orăşelului Copiilor

Probabil că mulţi dintre gălăţeni ştiu, modernizarea vechiului Orăşel al Copiilor din Ţiglina 1 poartă semnătura Lemacons. Ajuns la un moment dat într-o stare deplorabilă, unul dintre cele mai vechi parcuri de joacă ale Galaţiului a căpătat în toamna anului 2015 o faţă complet nouă, cu echipamente moderne, sigure şi variate, foarte apreciate de copii. Mobilierul urban este de foarte bună calitate, iar dotările din Orăşelul Copiilor sunt pentru toate vârstele, de la leagăne şi tobogane până la aparate de fitness şi tiroliană.

Galerie foto, 1. Echipa Lemacons. 2. În cartierul Traian Nord, locuinţe cu design modern. 3. Imagine de la inaugurarea Orăşelului Copiilor

Citit 10142 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Noiembrie 2019 12:29

5 comentarii

 • postat de Terente...de la Galati
  Miercuri, 27 Noiembrie 2019 22:28
  89.137.231.***
  Pe Rosiori c/c Armata Poporului se mai lucreaza la parcarea aia, ca dupa cum se vede va fi gata pe cand nu vom avea nevoie de masini, ci de drone?
  0
  4
  Raportează
 • postat de Maxim
  Marți, 26 Noiembrie 2019 09:55
  188.24.203.***
  Felicitari pentru realizari! Nu stiu cine sunteti dar apreciez orice firma care da salarii in orasul nostru!
  28
  16
  Raportează
 • postat de rony
  Marți, 26 Noiembrie 2019 09:27
  5.2.205.***
  Asa zis "firmele meseriase care au dat culoare Galatiului" , culoare rosie doar, au rupt Galatiul in doua.
  Un spatiu verde nu suntem in stare sa amenajam, dar blocuri si betoane gasim la tot pasul.
  Rusine conducatorilor orasului pentru astfel de aprobari.
  Sunteti complici la crima impotriva orasului si a dezvoltarii cu bun simt.
  12
  46
  Raportează
 • postat de las vega
  Marți, 26 Noiembrie 2019 07:44
  89.136.7.***
  nu e tot a lui Istrate de la Vega 23?
  4
  39
  Raportează
 • postat de BODEGI SI TERASE
  Marți, 26 Noiembrie 2019 03:01
  77.111.245.***
  Zona ,,Spicul" si cea din fata fostei ,,Romarta Veche" , este clar ca au fost amenajate in vederea extinderii pana la bordura de langa partea carosabila a teraselor apartenente carciumilor care exista (deja) sau care se vor infiinta (cat de curand).
  Se poate deduce acest lucru din lipsa bancilor din portiunea imediat alaturata blocurilor respective si carciumilor adiacente, de o parte si de alta a strazii.
  Ce fel de parc este un parc fara banci?!!!
  Este clar care este rolul asa-zisei modernizari din centrul Galatiului: BODEGI SI TERASE!
  5
  44
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.