636 de milioane de euro atrase la Galați

636 de milioane de euro atrase la Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Ieri, 17 decembrie, în sala "Auditorium" a Complexului Muzeului de Științe ale Naturii "Răsvan Angheluță" a avut loc evenimentul "Bani europeni în beneficiul nostru". În acest cadru a fost prezentată o imagine de ansamblu a proiectelor cu fonduri europene aflate în curs de implementare în județul Galați.

"636 de milioane de euro, asta este suma la care ne raportăm ca valoare accesată pe programele la care ne referim astăzi POS DRU, PNDR, POIM și nu numai. Astăzi este de fapt despre profesioniștii care lucrează la aceste proiecte, pentru că cea mai importantă resursă suntem noi, oamenii, și proiectele noastre și le mulțumesc cu această ocazie. Și dacă vorbim despre 636 de milioane de euro, vă anunț că aș vrea să dublăm această sumă în exercițiul financiar viitor", a precizat, în deschidere, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

A urmat o prezentare destul de exhaustivă a proiectelor aflate în diferite faze de implementare. Dacă vorbim despre perioada actuală de finanțare, să menționăm și faptul că printre elementele-cheie care au fost abordate în Strategia "Europa 2020" se numără:

- accentul pus pe creșterea economică, ocuparea forței de muncă și competitivitate;

- calitatea sporită a cheltuielilor, practic pentru investiții care dau rezultate concrete;

- o politică agricolă comună reformată îndreptată către ecologie;

- combaterea schimbărilor climatice;

- solidaritatea cu cele mai sărace țări și regiuni din UE;

- limitarea creșterii cheltuielilor administrative prin reduceri de personal în instituțiile europene.

Rămâne de analizat care dintre aceste priorități vor fi menținute și în viitorul buget pe termen lung al Uniunii Europene 2021-2027, unul ce pare a fi axat mai mult spre zona de digitalizare și atingerea de obiective cu impact semnificativ în viețile cetățenilor și ale întreprinderilor.

Citit 4289 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.