Conflict de muncă şi încercare de conciliere la combinat

Conflict de muncă şi încercare de conciliere la combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ministerul Muncii a înregistrat conflictul de muncă de la ArcelorMittal Galaţi * Urmează ca luni, 15 februarie, să aibă loc o întâlnire pentru conciliere *

Ministerul Muncii a înregistrat conflictul de interese deschis de către Sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi. Potrivit directorului coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Galaţi, Olimpia Ralea, conflictul a fost întregistrat de către reprezentanţii Ministerului Muncii într-un registru unic şi urmează să aibă loc o conciliere.

„Aşa cum prevede legislaţia, au fost invitaţi atât reprezentanţii sindicatului, cât şi cei ai patronatului la discuţii pentru o încercare de soluţionare a conflictului de muncă. Întâlnirea urmează să aibă loc pe 15 februarie, la ora 12:00, la sediul Agenţiei”, a susţinut Ralea.

Ministerul Muncii a desemnat şi doi reprezentanţi care să concilieze conflictul, acesta fiind Olimpia Ralea şi Otilia Doroş.

Liderul sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber ne-a declarat că sindicatul îşi va menţine solicitarea de majorare a salariilor cu 10 procente, solicitare pe care o consideră corectă şi rezonabilă.

„Mingea este acum în terenul lor. Aşteptăm o reacţie din partea reprezentanţilor administraţiei la această întâlnire arbitrată de către autorităţi ale statului”, a susţinut liderul de sindicat.

Precizăm că în urmă cu două zile, cei de la Solidaritatea au declanşat procedurile legale referitoare la declanşarea conflictului de interese, notificând Direcţia de Muncă.

Sindicaliştii au acţionat reclamând faptul că administraţia combinatului siderurgic gălăţean nu a acceptat revendicările referitoare la capitolul salarizare din Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2010.

Citit 1287 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.