Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
2 comentarii

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administratiei, în perioada 26 noiembrie - 11 decembrie, Corpul de control al ministrului şi inspectori din Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) au verificat 3.084 de solicitări de plată pentru proiecte realizate prin PNDL - etapa I şi II. Dintre acestea, Corpul de control al ministrului a verificat 173 de proiecte pentru care existau solicitări de plată în valoare totală de 177,1 milioane de lei, trimise de unităţi administrativ-teritoriale din 12 judeţe, fiind identificate 38 de solicitări neconforme, în valoare totală de 45,7 milioane de lei, care vor fi oprite de la plată. Inspectorii ISC au verificat alte 2.911 solicitări, majoritatea urmând a fi plătite, dar 43  dintre ele, totalizând 39,3 milioane de lei, au fost retrase în mod voluntar de către beneficiari, iar alte 106, însumând aproximativ 61,2 milioane lei, au fost găsite neconforme.
În județul Galați au fost verificate trei astfel de proiecte de investiții, cu o valoare totală alocată de peste 47 de milioane de lei. Este vorba despre reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din satele Tămăoani şi Frumuşiţa, comuna Frumuşiţa, modernizarea şi extinderea dispensarului medical din satul Folteşti, comuna Folteşti, și proiectul mai amplu al Consiliului Județean privind reabilitarea unor tronsoane de pe DJ 242 B Berești - Târgu Bujor și DJ 251 Tecuci - Matca. Suma totală solicitată la plată, în valoare de peste 6 milioane de lei, a fost integral aprobată în vederea decontării.
"Am spus răspicat, în nenumărate rânduri, că, acolo unde realitatea din teren nu corespunde cu cea din hârtii, plăţile vor fi categoric oprite. Este inadmisibil să ne batem joc de banul public şi să facem investiţii de mântuială. Nerespectând proiectele tehnice ale acelor obiective, primarii nu dovedesc decât că nu-şi respectă cetăţenii care i-au ales şi de care ar trebui să aibă grijă. Iar cei care au respectat proiectele nu trebuie să-şi facă niciun fel de griji, întrucât facturile le vor fi plătite fără nicio ezitare. În perioada următoare, verificările vor continua, pentru a ne asigura că lucrările realizate prin PNDL sunt conforme", a precizat Ion Ştefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Citit 1095 ori Ultima modificare Vineri, 27 Decembrie 2019 16:20

2 comentarii

 • postat de tractorist Joi, 02 Ianuarie 2020 12:39 89.137.136.*** Link la comentariu
  0
  2

  Cel cu semanatoarea are obligatia sa mearga pe sosea cu ea pe verticala , remorcata dar din comoditate multi nu o mai dau jos si merg asa.

  Raportează
 • postat de Taranu Taran Sâmbătă, 28 Decembrie 2019 06:18 93.122.249.*** Link la comentariu
  0
  2

  Este bine ca se fac controale pentru a veni in sprijinul cetatenilor . Poate se va ACOPERI si santurile de scurgere a apei cu DALE FANTE la drumul nou asfaltat din satul Plesa comuna Beresti Meria ca este ingust si daca cu o masina intalnesti o semanatoare sau un alt utilaj agricol nu ai unde sa te feresti .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.