De la Galaţi pleacă şi al doilea bac mare

De la Galaţi pleacă şi al doilea bac mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În locul lui va mai fi adus unul militar *

Operatorul Navrom Bac, care face legătura pe Dunăre între judeţele Galaţi şi Tulcea, va trimite în curând la Călăraşi şi al doilea bac mare pe care îl exploatează. Primul a fost trimis acolo în urmă cu o lună şi jumătate. Împreună, cele două platforme portocalii vor deservi noul punct de lucru Navrom Bac, de la Călăraşi - Ostrov, înfiinţat la începutul lui iulie.

În locul lor, la Galaţi vor asigura legătura cu judeţul Tulcea două nave-bac de culoare gri, pe care Navrom Bac le-a închiriat de la o unitate militară din Brăila.

„Fiecare dintre ele are o capacitate de 40 de autoturisme, la fel ca ale noastre. Ele sunt închiriate pentru o perioadă de trei luni”, a declarat, ieri, directorul executiv al societăţii Navrom Bac, Marilena Vasilache.

Navele-bac ale Armatei au sosit la Galaţi în urmă cu două săptămâni, după ce Navrom Bac a rămas, pentru a doua oară în interval de o lună, cu un singur bac mare.

Astfel, bacul gri pe care operatorul gălăţean îl închiriase de la Giurgiu Nav SA în iulie, imediat după plecarea primului bac portocaliu la Călăraşi, a fost rechemat de societatea giurgiuveană.

CITEŞTE ŞI   Cozi nesfârşite la Trecere Bac

Trebuie să mai spunem că, până când pleacă la Călăraşi şi ultimul bac mare portocaliu, cursele pe Dunăre între municipiul Galaţi şi localitatea tulceană I. C. Brătianu sunt efectuate fără pauză, funcţionarea simultană a celor două nave-bac ale Armatei şi a bacului mare portocaliu eliminând timpii de aşteptare. În această perioadă, bacul mic este folosit numai pentru urgenţe.

Citit 3210 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.