S-au schimbat şefii la AFDJ Galaţi

S-au schimbat şefii la AFDJ Galaţi

Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
1 comentariu

Începând din 26 ianuarie, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, regie autonomă în subordinea Ministerului Transporturilor, are un nou director general, în persoana consilierului judeţean liberal Sorin Creţu. S-au făcut schimbări şi în consiliul de administraţie, preşedinte al CA fiind aleasă Angela Ivan, fost director general al Administraţiei Zonei Libere Galaţi.

Aşa cum "Viaţa liberă" a anunţat încă din 24 ianuarie, locul fostului director general al AFDJ, Dorian Dumitru, a fost luat de Sorin Creţu, care este de opt ani în AFDJ, perioadă în care a fost referent de specialitate la serviciul Comercial - Urmărire contracte. Conform CV-ului său publicat pe site-ul AFDJ, Sorin Creţu a mai lucrat la aeroportul militar Mihail Kogălniceanu (între 1993 şi 2004), la Apaterm (între 2004 şi 2012, unde a fost doi ani consilier al directorului general şi şase ani şef sector contracte), coordonator de vânzări la o firmă din Ploieşti (timp de doi ani) şi reprezentant AGA în Consproiect SA (din 2012 până în 2014).
Fostul "general" Dorian Dumitru, care a avut zece mandate provizorii de director general din iulie 2016 şi până acum, s-a întors pe funcţia deţinută anterior, cea de director general adjunct.
La rândul lui, Sorin Creţu, care a fost numit pe post în cadrul şedinţei CA din 23 ianuarie, a primit tot un mandat provizoriu, de patru luni.
Cum spuneam, schimbări importante s-au făcut şi în cadrul consiliului de administraţie al regiei, cea mai "sonoră" plecare fiind cea a lui Alex Pâslaru, fiul fostului parlamentar şi consilier al lui Liviu Dragnea - Florin Pâslaru.
Noul preşedinte al CA-ului AFDJ este Angela Stela Ivan, care a mai fost membru în CA în perioada 2007-2008. CV-ul profesional al Angelei Ivan mai cuprinde zece ani în funcţia de director general al Zonei Libere (2005-2015) şi 12 ani lucraţi în combinatul siderurgic gălăţean, ca referent principal pe operaţiuni de import-export şi relaţia cu porturile. A mai fost, de asemenea, cercetător ştiinţific principal gr. III în cadrul Departamentului Cercetare al ICPPAM Galaţi.
"Am mai fost în CA-ul AFDJ, am fost şi director general la Zona liberă, am un doctorat în hidrodinamica Dunării. Cunosc, deci, natura activităţii acestei instituţii şi vreau ca AFDJ să-şi facă datoria din plin", ne-a spus Angela Ivan.
Ceilalţi membri ai consiliului de administraţie sunt: Ştefan Munteanu - vicepreşedinte, Profir Ioniță, Fabian Țîrcă, Bogdan Vasilescu, Ion Laurentiu Voicu şi Julien Dorin Zamfir - membri. Zamfir, Vasilescu şi Munteanu fac parte din comitetul de audit, iar Angela Ivan, Ioniţă, Ţîrcă şi Voicu - din comitetul tehnic.
Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor de la Dunăre "Farul" din cadrul AFDJ, Ştefan Frunză, spune că schimbările "sunt ok" şi că vrea să vadă "ce se doreşte". Ieri a avut loc deja prima rundă de negocieri în cadrul comisiei paritare de dialog social. Discuţiile viitoare dintre sindicat şi noua conducere a AFDJ se vor axa în principal pe contractul colectiv de muncă pe anul în curs şi pe bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii. Ştefan Frunză a mai spus că principalul obiectiv al sindicatului este menţinerea puterii de cumpărare a salariaţilor, dar şi recompensarea cu 10-15 la sută a angajaţilor care au dat dovadă de profesionalism şi competenţă.

Citit 3306 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2020 19:06

1 comentariu

 • postat de Laur Vineri, 31 Ianuarie 2020 08:20 82.79.132.*** Link la comentariu
  0
  5

  Rotatia cadrelor.Pleaca PSD-ul, vine PNL-ul.Nu gasim oameni cu adevarat profesionisti? Nu ne mai facem bine, never!
  Oricum, sunt rau, cel nou are legatura cu apa, calda, ca a lucrat la Apaterm.
  Curat murdar coane !

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.