Prețurile medii ale produselor agricole, publicate de ANAF

Prețurile medii ale produselor agricole, publicate de ANAF
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a publicat pe pagina proprie de internet, pentru fiecare judeţ din Regiunea Sud-Est, prețurile medii ale produselor agricole, valabile în anul 2020. Acestea sunt folosite pentru stabilirea venitului anual din cedarea folosinţei bunurilor, în situaţia în care arenda se exprimă în natură.

Pentru judeţul Galaţi, preţurile medii sunt următoarele: grâu - 0,62 lei/kg, porumb - 0,55 lei/kg, orz - 0,59 lei/kg, floarea soarelui - 1,18 lei/kg, soia - 1,27 lei/kg, mazăre furajeră - 0,61 lei/kg. Preţurile medii valabile pentru acest an au fost stabilite prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 306 din 19 decembrie 2019, ca urmare a propunerii Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană.

Impozitul pe veniturile din arendă se calculează prin reținere la sursă de către plătitorii de venit la momentul plății venitului, prin aplicarea cotei de 10 la sută asupra venitului net, calculat prin deducerea din venitul brut a unei cote de cheltuieli de 40 la sută aplicate asupra venitului brut. Impozitul este final şi se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a fost reținut.

Citit 2121 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Februarie 2020 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.