Bonificații de la Fisc pentru bun-platnici

Bonificații de la Fisc pentru bun-platnici

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Contribuabilii care plătesc impozitul pe profit datorat pentru trimestrul I 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiași trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020 inclusiv, beneficiază de o bonificație calculată asupra impozitului datorat, astfel: 5 la sută pentru contribuabilii mari și 10 la sută pentru ceilalți contribuabili, anunță Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
Bonificațiile se aplică în mod corespunzător și pentru contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (5) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare (beneficiază de bonificații dacă plata anticipată trimestrială se face până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020), precum și pentru contribuabilii care intră sub incidența Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020, determinat pentru activitățile desfășurate, altele decât cele corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute de lege. Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, aferent trimestrului I al anului 2020, până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10 la sută calculată asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv. Aceștia vor determina impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor de plată prin scăderea bonificației din impozitul datorat. 
Guvernul a aprobat că nu se face plata efectivă a TVA de către firmele care importă, pe perioada stării de urgență și în următoarele 30 de zile calendaristice de la încetarea acesteia, medicamente, echipamente de protecție, alte dispozitive sau echipamente medicale și materiale sanitare care pot fi utilizate în prevenirea, limitarea, tratarea și combaterea COVID-19. Organele vamale nu solicită plata TVA pentru importurile acestor produse. Taxa aferentă acestor importuri se evidențiază de către importatori în decontul de taxă, atât ca taxă colectată, cât și ca taxă deductibilă, în limitele și în condițiile stabilite la art. 297-301 din Codul fiscal.
ANAF reamintește că obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanță prin intermediul Spațiului Privat Virtual (pentru depunerea declarațiilor și obținerea de informații), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

Citit 710 ori Ultima modificare Joi, 02 Aprilie 2020 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.