Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
2 comentarii

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați a descărcat până acum 2.200 de cereri depuse de angajatori gălățeni pentru plata de către stat a șomajului tehnic pentru salariații lor, în număr de 12.200. Conform directorului executiv al AJOFM, Cezar Năstase, s-au plătit, doar în luna mai, 1.322 de cereri pentru 8.555 de salariați, în valoare totală de 14.616.654 lei. 
Cele peste 14,6 milioane lei se adaugă sumei de aproximativ 3,5 milioane lei, achitată de AJOFM în aprilie pentru cele două săptămâni de şomaj tehnic din martie. 
În total, AJOFM Galați a virat, pentru salariații gălățeni trimiși în șomaj tehnic de la instituirea stării de urgență, peste 18,1 milioane lei, adică mai mult de 3,77 milioane euro. Luna aceasta mai sunt de analizat dosarele a circa 3.700 de angajați pentru aprilie, iar premierul Orban a anunțat că șomajul tehnic va fi continua să fie plătit de stat și după 1 iunie, pentru unele categorii de angajați.

Citit 902 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2020 20:09

2 comentarii

 • postat de Tudor V Vineri, 15 Mai 2020 22:21 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  1

  Totodata in Galatii nimanui, societati din subordinea Consiliului Judetea si a celui Local, au trimis oamenii in somaj tehnic pentru a iesi bine managerii la obiectivele de final de an (pentru a incasa beneficii de indeplinire indicatori), dupa care au acordat prime pe criteriul apartenentei la un anumit partid politic!

  Raportează
 • postat de Adrian Joi, 14 Mai 2020 19:01 84.117.41.*** Link la comentariu
  0
  2

  Faceti controale la firme
  Au trimis o partedin salariati in concedii de odihna pe anul 2019
  sau chiar pe anul 2018 apoi au solicitat somaj tehnic pt acele persoane
  Banii...Au intrat in buzunarul administratorilor patroni!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro