Certificatul fiscal online, în șase pași

Certificatul fiscal online, în șase pași
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Certificatul de atestare fiscală pentru persoane fizice sau juridice poate fi obținut și online, prin intermediul Direcției Impozite, Taxe și alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Municipiului Galați.

După accesarea portalului Primăriei Galați pentru a afla ce documente sunt necesare (https://www.primariagalati.ro/portal/act/com_ditvl1803201.pdf), sunt șase pași pentru eliberarea certificatului. Primul îl reprezintă descărcarea cererii pentru persoane fizice (https://www.primariagalati.ro/portal/act/fizice/a3.pdf), ori pentru persoane juridice (https://www.primariagalati.ro/portal/act/juridice/a2.pdf). Se completează și apoi se scanează cererea. Se face și o copie a actului de identitate, ce va avea mențiunea “conform cu originalul”, semnată și datată, care va fi scanată ulterior.

Cererea și copia după actul de identitate, ambele scanate, vor fi trimise prin e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Ultimul pas, Certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri locale este primit pe canalul de comunicare pentru care a optat contribuabilul.

Certificatul fiscal poate fi solicitat pentru înstrăinare, ipotecă, partaj, alipire/dezmembrare, intabulare, informare etc.

Citit 27041 ori Ultima modificare Luni, 25 Mai 2020 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.