Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați a efectuat, timp de o săptămână, mai multe acțiuni de control la firme din construcții și la service-uri auto. Acestea au vizat identificarea și combaterea muncii nedeclarate, precum și domeniul securității și sănătății în muncă.

"Au fost identificate, la patru angajatori, 13 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, astfel: o persoană depistată la muncă fără contract individual de muncă; 2 persoane depistate la muncă în perioada în care au contractul individual de muncă suspendat; 10 persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Au fost aplicate amenzi în valoare de 163.000 de lei, iar pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 57 de măsuri", informează ITM Galați.
În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cele mai frecvente deficienţe au constat în exploatarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă electrice, neasigurarea echipamentelor individuale de protecţie şi lipsa controlului utilizării acestuia, precum şi neasigurarea unor sisteme de protecţie colectivă la lucrările de construcţii.
"În domeniul construcţii, au fost verificaţi 18 angajatori, fiind aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale unui număr de 9 angajatori, din care 2 amenzi în valoare de 7.500 de lei. Au fost dispuse 22 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi s-a dispus oprirea din funcţionare unui echipament de muncă.
În domeniul întreţinerii şi reparării autovehiculelor au fost verificaţi 32 de angajatori şi au fost dispuse 69 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, fiind aplicate 69 de sancţiuni contravenţionale unui număr de 26 de angajatori", mai informează ITM Galați, precizând că angajatorii verificați au luat și măsuri pentru diminuarea răspândirii SARS-CoV-2.

Citit 1290 ori Ultima modificare Luni, 01 Iunie 2020 19:14

1 comentariu

 • postat de Traian Joi, 04 Iunie 2020 13:16 217.156.52.*** Link la comentariu
  0
  0

  Suntem interesati sa stim care sunt firmele sanctionate, mai ales cele de service auto, ca sa ne ferim de acestea.
  Inainte de '89 exista panoul rusinii intitulat "Nu faceti ca ei".
  Acum au dreptul la intimitate ca le afecteaza imaginea!
  "Bai ma lasi" - tu firma care "ai calcat pe bec" ti-ai stricat cu buna stiinta imaginea, asa ca intrebam:
  - Care imagine?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.