Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” revine în toamnă

Programul ”Casa Verde Fotovoltaice” revine în toamnă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

1.250 de locuințe din Regiunea Sud-Est vor beneficia de finanțare în cadrul Programului Naţional "Casa Verde Fotovoltaice", după ce Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a finalizat evaluarea cererilor de finanțare depuse și a publicat listele finale pe site-ul propriu. Au fost declarate, în total, la nivel național, 12.718 solicitări eligibile, cu o sumă totală care ar urma să fie finanțată, după prima sesiune, de 252 milioane de lei. Cele 1.250 de contracte care urmează să fie semnate în Regiunea Sud-Est vor beneficia de o finanțare totală de 24.894.011 lei.

În contextul în care, după evaluarea cererilor de finanțare depuse în prima sesiune, bugetul alocat nu a fost epuizat, s-a luat decizia reluării etapei de înscrieri, începând din toamna acestui an, până la epuizarea sumei de 536 milioane de lei accesate de instituţie în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Principalele motive de respingere a solicitărilor au fost generate de informațiile și dosarele incomplete încărcate de către instalatori sau care conțineau documente expirate sau erori. În plus, din cauza unor erori informatice, câteva zeci de solicitări nu au putut fi soluționate, acestea urmând a fi finalizate în perioada imediat următoare, a anunțat Andreea Kohalmi-Szabo, preşedintele AFM.

Prin Programul "Casa Verde Fotovoltaice", beneficiarii au putut obține până la 20.000 lei nerambursabili, reprezentând 90 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice, cu o putere minimă de 3kWp.

Citit 5439 ori Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2020 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.