Amenzi și produse congelate expirate

Amenzi și produse congelate expirate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a desfăşurat, în perioada 9-19 iunie, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind conformitatea, modul de comercializare şi modul de etichetare a produselor alimentare comercializate sub formă congelată, inclusiv a îngheţatei, în judeţul Galați şi în municipiul Brăila.

În cadrul acestei acțiuni, comisarii CJPC Galați au verificat 20 de operatori economici, aplicând 13 amenzi contravenționale, în valoare de 46.400 de lei, și șapte avertismente. De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de oprire de la comercializare a 76,42 kilograme de produse congelate (carne, pește, îngheţată etc.), în valoare de 1.322,40 lei.

Amenzile au fost aplicate după ce inspectorii au constatat că sunt comercializate produse congelate neconforme: cu ambalajele deteriorate, prezentând arsuri de congelare, îngheţată cu consistenţă moale, din cauza depozitării la temperaturi mai mari decât cele recomandate de producători. De asemenea, au fost retrase de la comercializare produse care nu aveau data de expirare vizibilă sau care aveau termenul de valablitate expirat.

"S-a constatat și că se comercializau diverse sortimente de peşte congelat, care se aflau în stare decongelată, pește congelat care prezenta glazură de gheaţă pronunţată, semne de decongelare - recongelare sau mici congelaţi în stare decongelată", se arată într-un comunicat al CJPC Galați.

Gălățenii sunt sfătuiți să cumpere produse alimentare numai din locuri autorizate, să refuze achiziţionarea produselor care au arsuri de congelare, consistenţă modificată sau care prezintă o cantitate prea mare de gheaţă în ambalaj, să solicite şi să păstreze bonul fiscal.

Citit 3077 ori Ultima modificare Marți, 30 Iunie 2020 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.