Peste 100 de firme, controlate de inspectorii de muncă

Peste 100 de firme, controlate de inspectorii de muncă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Inspectorii de muncă gălățeni au efectuat, săptămâna trecută, mai multe controale vizând respectarea de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, precum și respectarea măsurilor legale impuse în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.
Conform datelor publicate pe site-ul Inspecției Muncii, în perioada 13-18 iulie, în domeniul SSM și al relațiilor de muncă, au fost controlate 109 firme din Galați, fiind aplicate 82 de sancțiuni. Din acestea, 14 au fost amenzi, cu o valoare totală de 162.500 lei. Au fost depistate, totodată, 10 persoane care prestau muncă nedeclarată.
Între 13 și 17 iulie, la 52 de angajatori din Galați, inspectorii de muncă au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale vizând prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. 32 dintre firmele controlate au primit avertismente, iar alte 6 au fost amendate, cu o sumă totală de  5.000 de lei. Pentru trei locuri de muncă, s-a dispus sistarea activității.
La nivel național, controalele pe aceste domenii s-au soldat, săptămâna trecută, cu amenzi totale de peste 4 milioane de lei, fiind depistate și 315 persoane care munceau fără forme legale.

Citit 1231 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2020 18:37

1 comentariu

 • postat de Tudor V
  Sâmbătă, 25 Iulie 2020 03:32
  89.136.0.***
  prefacem ca suntem activi. Pai la cate firme sunt in Galati, la cati prestatori de video chat, la cate bodegi de cartier exista, la cate magazine Profi, la doi pasi si Carrefour market sunt, cu angajati de proba si salaiu minim, la cate santiere sunt deschise, de la intrarile in oras, la cate firme de dezmembrari auto, amenajari interioare ce au persoane angajate la negru, la cate societati agricole si stani de oi, cirezi de vaci ce tin sclavi in conditii inumane, situatia prezentata este o rusine pentru inspectorii de munca. Au controlat si amendat plevusca! Sa ne prefacem ca suntem la serviciu. Daca inspectorii de munca si celelalte categorii de ”organisti” care ”stau la stat” (incasand salarii si colaborari enorme, in genul epidemioloagei regine de la dsp), si-ar face datoria, Romania si Guvernul nu mai trebuie sa se imprumute. Numai la cate piese auto se vand pe internet, la cate rable se vand pe OLX/autovit si targurile de vechituri din judetele Gl-Br . Sa mai spunem de castele contabililor angajati ai ANAF care presteaza la doua capete, pe de o parte controleaza, iar pe alta incaseaza din ”colaborari” de la cei controlati, pentru consiliere si bilanturi ”la zero”! Vedeti ce proprietati au si masini, cntabilii autorizati si angajatii AFP cu afinii lor, si o sa aflati adevarata fata a evaziunii din Ro- (Galati este putin spus)!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.