Un nou proiect comercial se realizează pe strada Domnească

Un nou proiect comercial se realizează pe strada Domnească
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Legile economiei de piață ne propun perspective neașteptate. Urât și deopotrivă venerat, unul dintre arhitecțiii teoriilor moderne, J. M. Keynes, ne-a oferit, în timp, o viziune intervenționistă a statului în economie, anulată, în practică, de condițiile autohtone. Dincolo de astfel de abordări, mutările antreprenorilor locali trebuie privite ca atare, atenți fiind la vremurile pe care le traversăm. Mai concret, un nou supermarket din rețeaua Penny va fi dat în folosință la Galați, într-o zonă mai puțin interesantă, până acum, pentru marii retaileri. Investiția ar urma să fie realizată pe strada Domnească nr. 191, redând parte din vechea fabrică de săpunuri "Apollo" circuitului economic.

Datele tehnice ne spun că terenul de 7.507 metri pătrați este propus pentru realizarea investiției "Magazin Penny Market și magazin cu produse din carne și brânzeturi parter, accese auto și pietonale, amenajări exterioare, sistematizare verticală, reclame pe fațade și parcare, totem publicitar, împrejmuire și organizare de șantier". Suprafața construită este de 1.628 de metri pătrați. Din acest total, clienții vor avea de "parcurs" 975 de metri pătrați. Programul de funcționare propus este între orele 9.00 și 21.00, iar duminica, până la 17.00, cu un număr maxim de angajați de 15 persoane pe tură. Vorbim, în context, de crearea de noi locuri de muncă, cu potențial de creștere pe orizontală, în condițiile nu chiar fericite din prezent ale pieței muncii din Galați.

Simultan, vor fi amenajate căi de acces cu rolul de a nu suprapune mișcarea clienților cu cea de aprovizionare cu marfă. Acestea, cu lățime standard de șapte metri, urmează a pătrunde în incintă, atât dinspre strada Domnească, cât și dinspre Radu Negru. Supermarketul va fi prevăzut cu 89 de locuri de parcare, din care patru vor fi pentru persoanele cu handicap. Restul de teren liber are ca destinație spații verzi (arbuști de aliniament și peluză gazonată), cu rol de protecție și ambientare, pe 2.508 metri pătrați.

Potrivit informaţiilor noastre, lucrările vor începe efectiv în această toamnă, în perioada octombrie - noiembrie.

Marian Băilă, administratorul Brateș-Prut Frumușița SRL, beneficiarul PUZ-ului întocmit pentru această investiție, a dorit să menționeze că, practic, în aceeași locație, societatea comercială mai deține un teren, cu suprafața de 5.105 metri pătrați. "Și pe acest amplasament se poate investi în construcții comerciale similare, conform PUZ-ului aprobat, dar se pot ridica și locuințe în regim P+4 sau clădiri de birouri", a adăugat acesta.

Citit 16104 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 August 2020 01:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.