S-a modificat ghidul cu prețuri de referință

S-a modificat ghidul cu prețuri de referință
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță modificarea ghidului bazei de date cu prețuri de referință ce va fi utilizat pentru achizițiile necesare proiectelor finanțate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR). Modificarea s-a făcut prin ordin al ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Noul ghid cu prețuri de referință unifică două documente diferite: ghidul bazei de date cu prețuri de referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate și ghidul bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri, sere, hale și grajduri, în scopul aplicării unei proceduri unitare privind introducerea elementelor în baza de date, indiferent de categoria acestora.

Totodată, au fost diversificate domeniile pentru care s-a constituit şi se aplică Baza de date cu prețuri de referință, prin adăugarea mobilierului destinat agropensiunilor finanțate prin PNDR 2020.

Dintre modificările incluse în noua versiune a ghidului, AFIR menționează că se vor accepta exprimări de genul "la alegere/sau" doar în cazul în care elementul poate fi echipat cu mai multe variante ale unei dotări, fără diferențe de preț, fapt demonstrat prin documente justificative.

Ghidul poate fi consultat pe site-ul AFIR, la adresa https://bit.ly/3kf75uR.

Citit 1316 ori Ultima modificare Joi, 20 August 2020 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.