Începutul sfârșitului pentru Electrocentrale

Începutul sfârșitului pentru Electrocentrale
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

A rămas mai puțin de o lună până pe 23 septembrie, ziua în care Electrocentrale, firma care a asigurat zeci de ani termoficarea Galațiului, își va înceta total activitatea, intrând în faliment. Așa cum ”Viața liberă” a scris, toți cei aproximativ 200 de salariați care au mai rămas vor fi trimiși acasă definitiv, însă cu plăți compensatorii.

Conform directorului Electrocentrale, Ion Stanciu, o primă jumătate dintre salariați au primit deja preavizele și vor termina pe 31 august. Ceilalți salariați vor primi preavizele începând cu această săptămână. Fiecare dintre cei 205 salariați, inclusiv directorul general, va primi o sumă compensatorie de 37.000 de lei net. Directorul CET a precizat că acești bani sunt absolut toți din fondurile societății. ”Nu luăm nici măcar un leu de la stat și nici nu avem datorii la stat. Sunt bani pe care firma i-a strâns prin diferite mijloace: nu am mai adus firme terțe, nici măcar pe cei de la Ecosal, și am făcut totul cu angajații noștri, am făcut cu toții șomaj tehnic pentru a strânge o rezervă de bani – speram noi – pentru continuitate. Nici muncitori necalificați nu am mai adus pentru diverse lucrări, am făcut noi totul. Dacă am fi avut în continuare termoficarea în Galați, Electrocentrale și-ar fi putut continua activitatea”, ne-a spus Ion Stanciu.

Deocamdată nu este nimic sigur, dar probabil că sumele compensatorii vor fi plătite în două tranșe, prima urmând să fie la jumătatea lunii viitoare, la plata lichidării pe luna august.

Citit 4528 ori Ultima modificare Duminică, 23 August 2020 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.