Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
8 comentarii

A rămas mai puțin de o lună până pe 23 septembrie, ziua în care Electrocentrale, firma care a asigurat zeci de ani termoficarea Galațiului, își va înceta total activitatea, intrând în faliment. Așa cum ”Viața liberă” a scris, toți cei aproximativ 200 de salariați care au mai rămas vor fi trimiși acasă definitiv, însă cu plăți compensatorii.
Conform directorului Electrocentrale, Ion Stanciu, o primă jumătate dintre salariați au primit deja preavizele și vor termina pe 31 august. Ceilalți salariați vor primi preavizele începând cu această săptămână. Fiecare dintre cei 205 salariați, inclusiv directorul general, va primi o sumă compensatorie de 37.000 de lei net. Directorul CET a precizat că acești bani sunt absolut toți din fondurile societății. ”Nu luăm nici măcar un leu de la stat și nici nu avem datorii la stat. Sunt bani pe care firma i-a strâns prin diferite mijloace: nu am mai adus firme terțe, nici măcar pe cei de la Ecosal, și am făcut totul cu angajații noștri, am făcut cu toții șomaj tehnic pentru a strânge o rezervă de bani – speram noi – pentru continuitate. Nici muncitori necalificați nu am mai adus pentru diverse lucrări, am făcut noi totul. Dacă am fi avut în continuare termoficarea în Galați, Electrocentrale și-ar fi putut continua activitatea”, ne-a spus Ion Stanciu.
Deocamdată nu este nimic sigur, dar probabil că sumele compensatorii vor fi plătite în două tranșe, prima urmând să fie la jumătatea lunii viitoare, la plata lichidării pe luna august.

Citit 3907 ori Ultima modificare Duminică, 23 August 2020 19:31

8 comentarii

 • postat de A.P.E. Joi, 27 August 2020 10:50 109.166.130.*** Link la comentariu
  3
  2

  Nu doriti sa ne gasim la un pahar de vorbe sa va explicam cate putin din teoriile producerii energiei electrice si serviciile oferite in ultima perioada ( gratis) de catre C.E.T. Galati ? C.E.T. Galati a fost atat de naiva in ultimii ani de PRODUCTIE , ca a mers pe principiul legii lui OHM . Sa va explic ce inseamna A.P.E. ? Nu are rost, oricum nu sunteti in domeniu . Ati trait degeaba in ORASUL GALATI .

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Miercuri, 26 August 2020 12:43 86.34.180.*** Link la comentariu
  10
  3

  Ce stii tu, este maculatura neobolsevica, iar modul tau de gandire este la nivelul clasei a 3 elementare. Practic, esti ceea ce lumea intreaga vede peste tot: un analfabet functional tovarase de la @A.P.E.-le Dunarii!
  Electrocentrale nu a adus niciodata dupa, 1990, profit...A fost cea mai mare parte din "gaura neagra", pe care a constituit-o CS Galati, la un moment dat.

  Raportează
 • postat de Sa.n. luminam Miercuri, 26 August 2020 09:02 82.137.12.*** Link la comentariu
  3
  11

  Singur afirma ca "nu stie" dar emite solutii capitale. Spre stiinta lui caldura si apa calda era livrata galatenilor de o firma intermediara. Absurd pare altceva, faliment pentru Electrocentrale care avea agregatele modernizate, procesul tehnologic condus de calculatoare de proces, operatori calificati (care nu se pregatesc peste noapte) si Combinatul vrea sa constryuiasca o centrala noua cu cheltuieli suplimentare ( oricum asta e o poveste ptr adormit copiii) , la Midia vin turcii sa construiasca o centrala pe gaz natural asemanatoare Electocentrale Galati si Romania dintro tara exportatoare de energie electrica devine o tara importatoare. Sau asta era scopul???

  Raportează
 • postat de Constatare Miercuri, 26 August 2020 05:39 5.13.177.*** Link la comentariu
  2
  9

  Terente e de la braila? Sau are 2 anisori? Unde era cand galatenii stateau cu geamurile deschise, in miez de iarna pt ca frigeau prea tare caloriferele?!

  Raportează
 • postat de A.P.E. Marți, 25 August 2020 22:34 109.166.130.*** Link la comentariu
  5
  10

  4 , stai jos . terente ? degeaba o ai mare daca nu ai nimic in cap. esti = 0. nu stii nimic despre C.E.T.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Marți, 25 August 2020 12:04 86.34.180.*** Link la comentariu
  11
  5

  Pt@ionita: sunt la a treia generatie de oraseni de Galati, bade ioane...Cunoastem cu totii ca in Galati, alde domnia ta(sic) au venit de pe unde a intarcat dracu' iapa, cu tarnacopul in mana si strigand cantece patriotice, au sapat la piatra de temelie a Combinatului siderurgic. Acum nu poti pretinde ca aceasta calitate, de ciocanar, ti-a dat si pregatirea necesara sa ai opinii coerente dpdv economic...Ar fi chiar culmea, sa mai si gandesti!
  Spuneam deci, ca electrocentrale a fost o societate falimentara. Chiar si Mittal, nu si-a dorit-o ca activ. Stii din ce motiv? Era NERENTABILA, iar retehnologizarea, nu era posibila; aceasta fiind eligibila doar in vechea structura economica gandita exact pe vremea cand mataluta, sapai la tarnacop!

  Raportează
 • postat de ion Ionita Marți, 25 August 2020 09:40 91.212.70.*** Link la comentariu
  7
  13

  Terente esti prost tare...... Electrocentrale a furnizat caldura orasului din 1968. A furnizat energie electrica Combinatului iar in 1977 a ramas singura sursa de energie electrica din tara. Tu nu ai de unde sa stii asta pentru ca pana acum 2 saptamani spalai vacile la cur...

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Luni, 24 August 2020 11:16 86.34.180.*** Link la comentariu
  16
  29

  Corect ar fi fost: Electrocentrale, firma care a functionat zeci de ani, prin mila publica. Nu stiu ce trimiteau ei prin conductele galatenilor , dar cert este ca plateam frigul din apartamente la pretul dictat de ei, ca sa-si mascheze adevaratul faliment.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.