Programarea online la Finanțe. Proiectul-pilot de la Fiscul gălățean, extins în toată țara

Programarea online la Finanțe. Proiectul-pilot de la Fiscul gălățean, extins în toată țara
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Contribuabilii se pot programa online pentru întâlnirea cu un inspector fiscal. Oamenii sunt primiți în sediile ANAF doar după ce li s-a verificat temperatura și doar dacă poartă masca în mod corect. Pentru o scurtă perioadă de timp, serviciul a fost în faza de testare, la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, iar rezultatele proiectului-pilot au determinat stabilirea oportunității extinderii acestuia.

Serviciul de programări online este o disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, poziția 5, unde contribuabilii se pot programa atât pentru întâlnirea cu un inspector ANAF, cât și pentru identificarea vizuală on-line pentru aprobarea înregistrării în Spațiul Privat Virtual. Contribuabilii vor fi primiți de funcționari fiscali în funcție de domeniul selectat, care poate fi unul din următoarele: declaraţii fiscale persoane fizice sau juridice, evidenţă pe plătitor persoane fizice sau juridice, avize şi autorizaţii (case de marcat), executare silită persoane fizice sau juridice, cazier fiscal, asistenţă contribuabili, evitarea dublei impuneri.

Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte care nu necesită timp îndelungat de soluţionare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maximum 30 de minute. În cazul în care contribuabilii întârzie sau nu se prezintă conform programării, aceştia vor fi preluaţi în limita timpului care le-a fost alocat (în intervalul celor 30 de minute, conform programării). Având în vedere contextul pandemic, accesul contribuabililor va fi permis numai după ce s-a efectuat operaţiunea de termometrizare şi doar dacă aceştia poartă mască de protecţie (care să acopere gura şi nasul). Dacă nu îndeplinesc aceste condiţii, contribuabilii vor fi informaţi că întâlnirea se anulează şi că este necesară reprogramarea acesteia, cu respectarea condiţiilor menţionate.

Pentru primirea contribuabililor gălățeni pe bază de programare, în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) a fost amenajată o încăpere dedicată, în apropierea intrării, astfel încât să se limiteze pe cât posibil contactul dintre vizitatori şi personalul ANAF. De asemenea, au fost organizate sensuri de intrare/ieşire dedicate acestor spaţii și s-au montat indicatoare privind păstrarea distanţei de doi metri.

Citit 1375 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2020 21:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.