Opt bănci dau credite prin ”Prima Casă”

Opt bănci dau credite prin ”Prima Casă”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

OTP Bank a anuntat luni că începe creditarea prin Programul "Noua Casă", prin care se pot acorda credite garantate de stat pentru cumpărarea de locuințe, devenind astfel a opta bancă prezentă în program, alături de CEC Bank, Banca Transilvania, ING, BCR, BRD, Raiffeisen și Vista Bank. Există 13 bănci partenere ale noului program, însă cinci dintre ele (Unicredit, Garanti Bank, Banca Românească, First Bank și Intesa Sanpaolo Bank) încă nu au anunțat că acordă astfel de credite.

Valoarea locuințelor vechi sau consolidate care pot fi cumpărate prin program crește la 70.000 de euro, cu un avans de 5%. Pot fi cumpărate și locuințe mai scumpe, cu o valoare de cel mult 140.000 de euro, avansul la toate creditele peste 70.000 de euro fiind de 15%. Prin "Noua Casă" nu se mai pot construi case, ca în programul anterior, pot doar fi cumpărate locuințe finalizate și recepționate, cu interdicția ca acestea să fie vândute în primii cinci ani. Dobânda maximă permisă de lege este 4,41%, formată dintr-o marja fixă de 2% plus indicele IRCC, care este 2,41% până la finalul lunii septembrie.

Citit 670 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2020 17:32

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro