Moș Crăciun de Galaţi, mai tare ca pandemia. Prime de sărbători pentru salariați

Moș Crăciun de Galaţi, mai tare ca pandemia. Prime de sărbători pentru salariați
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Pandemia de coronavirus a pus în genunchi mulți agenți economici din Galați. Există însă și numeroase firme care, deși au înregistrat scăderi importante de venituri, reușesc să ofere și în acest an prime de Crăciun salariaților lor, unele chiar foarte consistente. În cele mai multe cazuri, este vorba despre companii unde acordarea primelor de Crăciun este prinsă în contractele colective de muncă.

Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați se va număra și în acest an în topul gălățean al primelor acordate de sărbători. Conform liderului sindical Ștefan Frunză, fiecare salariat al AFDJ va primi câte 960 de lei brut, plus o primă de sfârșit de an, egală cu 1,2 salarii de bază. Este un fel de al 13-lea salariu, care se acordă din economiile realizate în cursul anului la bugetul total de cheltuieli. Acești bani se vor acorda, ne-a asigurat Ștefan Frunză, "chiar vineri s-a semnat în Comisia paritară".

"Vecinii" de la Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) plusează față de anii precedenți. Fiecare angajat va primi câte 600 de lei, bani în mână.

Damen Galați le oferă și în acest an salariaților câte o primă, de 25 la sută din salariul tarifar de încadrare, precum și pungi-cadou, cu o valoare de 300 de lei net, salariaților care au copii mai mici de 17 ani, ne-a spus liderul sindical Stelian Pavel. Cei mai norocoși 100 dintre acești copii vor câștiga, după tombola care va fi organizată, câte o tabletă electronică.

În partea cealaltă a orașului, combinatul Liberty Galați le acordă siderurgiștilor câte 500 de lei brut, ca primă de Crăciun.

Surse sindicale afirmă că angajații ICMRSG vor primi câte 150 de lei de Crăciun (suma maximă neimpozabilă permisă de lege), cei de la Gospodărire Urbană - câte 300 de lei brut, iar la Transurb se dau prime de 500 de lei brut. La Ecosal nu se acordă prime de Crăciun, "dăm doar voucherele de vacanță, pentru că atât ne permite legea, noi fiind asimilați funcționarilor publici", ne-a spus directorul societății, Mirela Furtună.

Calorgal nu acordă niciun fel de prime de Crăciun. "Primele se pot da doar dacă ai profit. Deși mergem bine, mai avem de recuperat din pierderi, încă nu am ajuns la zero", ne-a spus directorul Marian Alexandru.

Deși afectată de închiderea halelor și de mari cheltuieli neprevăzute, la Administrația Piețelor Agroalimentare "dăm sigur o primă de Crăciun, așa cum prevede contractul colectiv de muncă. Vom încerca între 150 și 300 de lei brut pentru fiecare salariat", ne-a informat conducerea societății.

Poșta Română încă nu a hotărât nimic, dacă și cât va da. "Pe 14 decembrie, avem negocieri la București", ne-a spus liderul de sindicat al poștașilor gălățeni, Adrian Tatu.

Citit 8464 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 00:05

3 comentarii

 • postat de ariciul
  Miercuri, 02 Decembrie 2020 15:02
  89.39.81.***
  Facand abstractie de confectii ,care sunt destule in oras,marile magazine sunt graaaav avariate de economia in cadere deci nu sa pune problema de prima sau vreun bonus fiindca ei vand in pierdere dau mai mult pe degeaba ,carnea de pork am auzit la calorifer cum ca sa dublat fata de restul UE,da cred ca acesti comercianti habar nu au.
  3
  1
  Raportează
 • postat de Terente
  Miercuri, 02 Decembrie 2020 13:53
  81.12.149.***
  Gospodarire Urbana nu merita nicio prima!
  Cand o sa fie aleile din cimitirul "Coca Cola" bine asfaltate, atunci sa le dea prime!
  1
  12
  Raportează
 • postat de jumbo
  Miercuri, 02 Decembrie 2020 06:27
  5.13.196.***
  Pai si Administratia pietelor e asimilata functionarilor publici ca si Ecosalul dar mai cu cudichis asa un pic
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.