Comerțul cu articole pirotehnice, verificat de ITM

Comerțul cu articole pirotehnice, verificat de ITM
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi anunță că, până pe 8 ianuarie 2021, desfăşoară o acțiune de verificare a respectării prevederilor legale privind comercializarea articolelor pirotehnice.

Conform ITM, acţiunea este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori, în țară şi în străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, care au fost distruse în totalitate, evenimente soldate cu mari pagube materiale şi chiar umane.

"Un alt motiv care ne determină să desfăşurăm această acţiune este faptul că, în perioada de sărbători se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani", precizează ITM.

Articolele pirotehnice pot fi comercializate doar în spaţii destinate vânzării unor astfel de articole și numai după obţinerea autorizaţiei de a le deţine şi comercializa din partea ITM şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Articolele pirotehnice trebuie să aibă inscripţionate în limba română: categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor şi să fie puse la dispoziţia utilizatorilor.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoria F1 se face doar către persoane care au împlinit vârsta de 16 ani, iar articolele pirotehnice din categoria T1 și P1 doar către persoane care au împlinit 18 ani.

Citit 1000 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2020 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.