Datoriile mai mici de 40 de lei, anulate automat

Datoriile mai mici de 40 de lei, anulate automat

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Datoriile fiscale mai mici de 40 de lei, aflate în evidența ANAF la data de 31 decembrie 2020, au fost șterse automat în primele șapte zile ale anului 2021, informează avocatnet.ro. În primele zile ale fiecărui an, ANAF anulează automat anumite datorii existente la finele anului precedent. "Creanțele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 40 lei, se anulează. Plafonul se aplică totalului creanțelor fiscale datorate și neachitate de debitori", prevede Codul de procedură fiscală, la articolul 266. Prin excepție, în cazul datoriilor fiscale locale, autoritățile pot stabili un plafon mai mic de 40 de lei. Anularea acestor mici datorii se face deoarece cheltuielile de executare silită sunt mai mari decât sumele ce trebuie recuperate. Creanțele fiscale sunt reprezentate de impozitele, taxele și contribuțiile sociale, precum și de dobânzile, penalitățile sau majorările aferente acestora.

Citit 1699 ori Ultima modificare Marți, 12 Ianuarie 2021 17:58

1 comentariu

  • postat de ro Miercuri, 13 Ianuarie 2021 13:46 5.13.210.*** Link la comentariu
    0
    3

    In 2019 au fost majorat impozitul pe habitat la mijlocul anului, dupa ce plata totala fusese facuta si fara sa fie anuntati contribuabilii. Suma a fost raportata pe anul 2020 si platite si majorari. Intrucat suma era mult sub 40 de lei, de ce nu s-a aplicat anularea acestor datorii, care acum se aplica?

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro