Discounturi temporare pentru clienții Electrica Furnizare

Discounturi temporare pentru clienții Electrica Furnizare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consumatorii gălățeni care sunt clienți ai Electrica Furnizare și care nu au avut timp să se decidă în ceea ce privește trecerea în piața concurențială de energie electrică primesc din partea companiei un răgaz de șapte luni pentru a alege cea mai bună ofertă.

Electrica Furnizare anunță că oferă un discount consumatorilor care doresc trecerea în piața concurențială, dar nu au avut încă timpul să ia o decizie informată. Discount-ul se aplică pentru intervalul cuprins între data de 1 ianuarie 2021 și momentul în care aceștia optează pentru o ofertă de pe piața liberă, oricând până la data de 31 august 2021. ”Discount-ul va reflecta diferența dintre prețul de serviciu universal și prețul ofertei concurențiale pentru care a optat consumatorul, sprijinind astfel tranziția facilă a acestuia în piața concurențială și oferindu-i suficient timp pentru a face cea mai bună alegere. Indiferent de decizia consumatorilor de a opta sau nu pentru oricare dintre ofertele de pe piața concurențială, compania Electrica Furnizare va asigura continuitatea furnizării de energie electrică pentru toți clienții, neexistând niciun risc privind întreruperea serviciului”, precizează compania. 

Electrica Furnizare le reamintește clienților că au la dispoziție un proces simplificat de contractare, fiindu-le solicitat un singur document oficial din partea acestora: actul de identitate. Procedura este una facilă și în cazul clienților noi, pe lângă cartea de identitate fiind necesar doar un act de proprietate sau o declarație pe proprie răspundere. Compania mai informează că a suplimentat numărul de angajați în Call Center, țintind reducerea timpilor de așteptare, și a prioritizat operațiunile desfășurate în cadrul Centrelor de Relații cu Clienții, creând de asemenea, pe site-ul propriu, și o pagină dedicată liberalizării pieței energiei, actualizată în permanență. 

Ministrul Energiei, mulțumit parțial de proiectul ANRE

Discounturile oferite de Electrica Furnizare vin în contextul în care, cu doar o zi înainte, ministrul Energiei, Virgil Popescu, se declarase doar ”mulțumit parțial” de modul în care consumatorii casnici vor fi sprijiniți pentru a trece în piața concurențială, conform unui proiect de ordin al ANRE pus vineri în dezbatere publică. „Mi-aș fi dorit ca în Ordin să scrie că furnizorii au obligația să ofere prețul concurențial cel mai mic clientului din portofoliul său. Că putea să fie prețul cel mai mic oferit cu obligație de preț de serviciu universal cu discount obligatoriu, ca să ajungem la prețul concurențial, sau prețul concurențial, ar fi fost mai explicit. Am discutat cu ANRE-ul și a spus că a discutat cu toți cei patru furnizori și s-au angajat benevol să iasă public cu comunicate că vor acorda acest discount tuturor. Dacă asta se va întâmpla, atunci lucrurile sunt normale”, a explicat ministrul Popescu.

Citit 2298 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2021 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.