Prefectura și ITM-ul, ”dojenite” de sindicaliști

Prefectura și ITM-ul, ”dojenite” de sindicaliști
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ședința Comisiei de dialog social din cadrul Prefecturii Galați, desfășurată joi, 28 ianuarie, liderul organizației sindicale locale Cartel ALFA, Romică Gîrneață, a reproșat tocmai lipsa dialogului cu două dintre instituțiile de forță ale Galațiului, Prefectura și Inspectoratul Teritorial de Muncă, în ultimele luni. ”Cu AJPIS (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială – n.red.) ne întâlnim ca înainte de pandemie, cu AJOFM la fel, prin videoconferințe etc.. Din păcate, nu putem spune același lucru despre Instituția Prefectului, despre ITM, unde l-am rugat de atâtea ori pe dl inspector-șef să reluăm întâlnirile pentru că au fost probleme anul trecut în mediul economic”, a spus Gîrneață. ”Nu v-am uitat”, i-a răspuns inspectorul-șef al ITM Galați, Laurențiu Asaftei, prezent și el la întâlnirea de joi. ”Nu aștept să mă uitați sau să nu mă uitați, haideți să intrăm în normal”, a replicat sindicalistul.

”Nu cred nici că la Instituția Prefectului nu puteam să ne întâlnim după atâta timp. Sunt probleme, când ați convocat ședința asta puteați să ne anunțați mai din timp, că veneam și noi cu altceva. Aveam deschiderea școlilor peste o săptămână-două, subiectul principal trebuia să fie dacă deschidem sau nu școlile și dacă suntem pregătiți. Profesorii sunt foarte îngrijorați, campania de vaccinare e cam stopată. Păi dacă noi dăm drumul la școală și profesorii și personalul nu sunt vaccinați... ”, a mai spus liderul Cartel ALFA Galați.  

Prefectul Eugen Hristache a replicat, concis, că a primit adresele înaintate Instituției Prefectului de către reprezentanții protestatarilor și că acestea ”au fost promovate către ministerele de resort și către guvern, cu celeritate”.

Citit 1139 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.