Inspecții fiscale. Peste 4,7 milioane de lei, scoase din buzunarele evazioniștilor gălățeni

Inspecții fiscale. Peste 4,7 milioane de lei, scoase din buzunarele evazioniștilor gălățeni
Sediul AJFP Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați a efectuat mai multe acțiuni de control în decursul primei luni a acestui an, principalul obiectiv constituindu-l reducerea evaziunii fiscale și a economiei subterane.

Conform unui comunicat al AJFP, în ianuarie 2021 au fost finalizate 33 de inspecții fiscale, din care 23 la contribuabili persoane juridice și 10 la persoane fizice. S-au făcut de asemenea 14 controale inopinate și încrucișate, 13 dintre ele la persoane juridice. În urma tuturor acestor acțiuni, inspectorii fiscali gălățeni au stabilit obligații suplimentare de plată în valoare de 4,74 milioane de lei. Oarecum surprinzător, mai mult de jumătate din această sumă, adică 2,6 milioane lei, trebuie plătită de către persoane fizice, în timp ce obligațiile suplimentare pentru persoanele juridice controlate totalizează 2,08 milioane lei.

”Din punct de vedere al ponderii impozitelor în totalul obligațiilor suplimentare stabilite, sumele din categoria alte impozite dețin ponderea cea mai importantă, respectiv 36,97 la sută (1,75 milioane lei), urmate de impozitele pe venit sau pe profit, cu o pondere de 34,91 la sută (1,65 milioane lei)”, se precizează în comunicatul AJFP Galați.

Nu în ultimul rând, inspectorii fiscali gălățeni au stabilit două măsuri în vederea depunerii declarațiilor rectificative, a căror valoare estimată se ridică la 10.878 de lei, și, de asemenea, contribuabilii verificați au înscris în declarațiile depuse ulterior obligații fiscale în cuantum total de 8.626 de lei.

O parte din inspecțiile fiscale s-au produs la contribuabili care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către aceștia. Controalele au vizat și soluționarea în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat și ulterior.

Citit 5137 ori Ultima modificare Joi, 25 Februarie 2021 20:59

3 comentarii

 • postat de Adriana
  Joi, 25 Februarie 2021 17:43
  109.96.154.***
  Este interesant de aflat cate decizii de impunere vor fi contestate in instanta si cate decizii vor fi anulate. De obicei se pleca cu sarcina de la birou privind suma care trebuie calculata suplimentar adusa la buget de la cel controlat.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Anastasia
  Joi, 25 Februarie 2021 15:32
  89.136.0.***
  Cat doua sh-uri de merceds gl. Ori in Galatiul "rupt in cur", dupa cum afirma un domn (se pare fost sef la garda financiara si castigator la loteria romana, ce se plimba pe faleza intr-o zi insorita de februarie), sunt atatea limuzine noi depeste 100.000Euro, ca te miri ce face ANAF-ul, deoarece trebuia sa fim peste Germania si Japonia la un loc. deoarece s-au asezat pe banca pe care eu sedeam deja, si fara a cere voie (interlocutorul "gardianului", a detinut o functie mai mare), am tras cu urechea. Vreo 10 minute, timp in care se uitau spre mine probabil creand ca voi pleca. Nu am plecat. Au plecat ei discutand despre "pacalicii nerecunoscatori pe care i-au promovat - cu nume si prenume, respectiv ocupatii/functii". Am retinut aprecierea conform careia ei le-au permis impreuna cu legiuitorii sa fenteze legea. In Germania din cate am inteles (de la ceidoi supermeni), trebuie sa ai venituri si beneficii serioase pentru a achizitiona un Audi A8, sau alte limuzine de peste 50.000 de Euro. Din acest motiv nemtii vin la noi sa evazioneze, unii renuntand la cetatenia germana chiar. Iar rromanii nostri inca le dau clasa la nemti si le adapteaza legislatia incompleta pentru zecile de copii ale unei etnii care a fost supusa epurarii (astea sunt motive invocate la solicitarea de alocatii pentru trupe de copii pe care le deplaseaza cu microbuze din Austria, in Germania si apoi in Franta, Belgia si UK, de unde le incaseaza alocatiile, transformate in limuzine si palate kitsch. Iar ANAF precum cocosul din poveste se lauda la bilanturi cu margica falsa gasita in gunoi. Vor sa trecem la Euro si ei fac statistici in lei sa para mai mult. Doar spagile se cer in Euro si vouchere nenominale, desi la perchezitii dupa 27 ani de infractiune continua se stabileste prejudiciu sau se confisca 2-3000 de euro. Cu toate ca ei si apartinatorii/copiii detin imobile si mobile de sute de mii de euro.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Ali Baba
  Joi, 25 Februarie 2021 09:27
  151.47.56.***
  Adunații banii că trebuie să mai facă niște autostrăzi în partea de vest a României! ?
  1
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.