Primarul spune că s-a vândut fostul Mehid, aşa că ruinele de pe Coşbuc ar putea dispărea

Primarul spune că s-a vândut fostul Mehid, aşa că ruinele de pe Coşbuc ar putea dispărea
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Răspunzând unei interpelări adresate la finalul ultimei ședințe de Consiliu Local, primarul Ionuț Pucheanu a făcut un anunț neașteptat: terenul fostei întreprinderi Mehid de pe bulevardul Coșbuc a fost vândut!
”Vestea bună pe care v-o pot da este că, de foarte puțin timp, de două-trei săptămâni, terenul fostei Mehid și-a schimbat proprietarul și înțeleg că noul proprietar are potența financiară necesară de a duce lucrurile la sfârșit și de a avea proiecte pe zona respectivă. Să sperăm, calvarul a ceea ce este acolo va lua sfârșit cât de curând”, a afirmat primarul Ionuț Pucheanu.
Nu există gălățean care să nu știe ruinele fostei întreprinderi de echipamente hidraulice care, la un moment dat, făcea parte din ”perla Coroanei” industriei gălățene. Dezastrul ecologic înregistrat acum pe terenul din bd. George Coșbuc nr. 256 este greu de descris în cuvinte, la fel ca impactul asupra zonei respective a orașului. Imaginile, însă, sunt înfiorătoare.
Dosarul pentru demolarea ruinelor fostei întreprinderi Mehid, care îi aparține afaceristului Corneliu Mangalea, a fost depus la Registratura Primăriei Galaţi în data de 4 iulie 2019. Au trecut aproape doi ani de atunci și nimic nu s-a mișcat.
”Poliția Locală poate doar să dea amenzi. În condițiile în care, până de curând, a fost sub o autorizație de demolare, efectiv nicio entitate a statului nu avea ce să-i facă, pentru că era acoperit de o autorizație de demolare. Putea să demoleze chiar și în ultima zi. Exista o autorizație de demolare care a fost reînnoită. De doi ani de zile, nimeni nu-i poate face nimic pentru că era acoperit de autorizația de demolare pe care a obținut-o legal. Acum, că și-a schimbat proprietarul, sperăm noi ca lucrurile să intre în normalitate cât de curând”, a mai spus primarul Pucheanu.
Până la această oră, nu am putut confirma și din alte surse tranzacția terenului fostei Mehid. La Oficiul de Cadastru nu s-a făcut încă nicio mențiune de schimbare a proprietarului, iar Agenția de Protecția Mediului nu a primit nicio notificare în acest sens, pentru a se continua dosarul Mehid. Surse neoficiale vehiculează numele a doi afaceriști gălățeni foarte cunoscuți care ar fi cumpărat terenul. Unul dintre ei a infirmat însă informația respectivă (”Fals!”, ne-a răspuns), iar pe cel de-al doilea nu l-am putut contacta.
Dacă se confirmă, în perioada următoare, știrea că Galațiul ar putea scăpa în sfârșit de oribilele ruine de pe bd. Coșbuc ar fi o veste, într-adevăr, mare. Rămâne de văzut cui îi vor putea mulțumi gălățenii pentru că ne scapă de ruine. Și, la fel de important, rămâne să vedem ce se va construi în locul lor.

Citit 14662 ori Ultima modificare Vineri, 16 Aprilie 2021 03:37

13 comentarii

 • postat de Gălățean
  Luni, 26 Aprilie 2021 23:11
  5.14.149.***
  City managerul face și drege tot în Galați?
  Ce campanie, ce campanie....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adi
  Vineri, 16 Aprilie 2021 06:40
  86.124.205.***
  Ce nu înțelegeți voi, dragi gălățeni, este ca pe terenul respectiv, proprietarul va construi ce dorește el, nu ce visați voi....
  2
  16
  Raportează
 • postat de Ion
  Joi, 15 Aprilie 2021 22:50
  86.124.206.***
  Pe acest teren se va construi un mare magazin JUMBO!!
  3
  12
  Raportează
 • postat de Muskas
  Joi, 15 Aprilie 2021 19:15
  93.122.251.***
  Daca ar fi un investitor potent financiar ar trebui sa ecologizeze terenul ...sa il parceleze si sa construiasca un cartier de case cu 500 mp fiecare
  Dar banuiesc ca va ajunge ca terenul de pe 9 Mai 1945/ 13 decembrie care sa vandut pe parcela si a ieshit cum iese de obicei ...fiecare construieste fara un proiect si o incadrare urbanistica ...cu un etaj ..cu 3 ...un acoperis albastru ...altu rosu etc etc
  1
  15
  Raportează
 • postat de papan
  Joi, 15 Aprilie 2021 18:11
  5.13.229.***
  Acum o să vedem dacă proprietarul este un cetăţean adevărat ce va face investiţii utile pentru gălăţeni (gen spital sau centru de sănătate, zonă de agrement, fabrică sau uzină de producţie nepoluantă, centru comercial important, etc) sau îl va interesa doar profitul pe termen scurt construind o zonă rezidenţială.

  BRAVO SIMONA! cliseu :)

  *Daca spatiul ar fi al tau vei construi ceva pentru galateni? (avand in vedere ca l-ai platit si nu primit cadou, bonus costurile cu demolarea care sunt uriase nu mai vorbesc de ecologizare avand in vedere deseurile toxice de acolo)
  *Sau ceva ce ti-ar aduce profit? (atfel de ce ai baga bani?)

  Deci
  spital sau centru de sănătate (...), zonă de agrement, fabrică sau uzină de producţie nepoluantă(in oras?), centru comercial important (linga MALL?) sau imobiliare?

  Dati cu pietre
  2
  13
  Raportează
 • postat de city manager
  Joi, 15 Aprilie 2021 17:32
  89.137.230.***
  Pe terenul acela dupa ce va fi curatat voi construi un Aqualand acoperit care va functiona atat pe timp de iarna cat si vara si pe langa el o gradina vieneza, cu multe plante de o frumusete rara, un parc cum nu s-a mai vazut in Romania , terenuri de tenis de camp, mese de tenis, sala de sport universala unde vor avea acces toti galatenii pe baza unui abonament de 30 lei lunar si unde vor putea alerga, juca fotbal, baschet, handball, tenis, tir cu arcul, squash , un mini aventura parc, bazin olimpic , sala de spectacole si teatru , un rollercoaster adevarat ca afara.

  In ceea ce priveste Faleza Dunarii am un proiect :

  - se va mari faleza inferioara cu inca 20 metri deci practic se face un dig, un ponton de ciment cu un gard frumos din fier forjat, cu felinare si cu terase frumoase si dublat de copacei si flori si tot felul de foisoare din lemn si de puncte de observatie . Va fi alee de promenada si lumea va servi masa exact langa malul apei. Se va placa cu piatra si dale de granit si acolo nu au voie bicicletele si rolele..se va plimba lumea ca in vremurile bune.
  Din 20 in 20 metri dealungul acestei faleze vor fi montate numai statuiete din piatra, marmura , bronz reprezentant atat personalitati din Romania cat si peronaje legendare si mitologice. Tot acolo se vor putea tine prezentari de moda, vor fi lansate barci la apa, vaporul poate acosta la mijlocul falezei si turistii vor impanzi orasul si restaurantele unde vor fi servite preparate traditionale si bunatati locale din peste.

  Pe faleza superioara imediat dupa acel gardut voi sapa pamantul pe toata lungimea cam 1 metru si voi face un prag din beton unde lumea sa admire de sus si sa ia loc..practic va fi o banca pe toata lungimea de 1 km a falezei si au loc toti sa se odihneasca si sa admire dunarea dar voi interzice mancatul semintelor si aruncatul gunoaielor.

  Pe faleza voi mai planta inca 3000 de arbori si 2000 de pomi fructiferi ( duzi, corcodusi, caisi, piersici, ciresi, visini, meri, peri, pruni)
  6
  19
  Raportează
 • postat de Simona
  Joi, 15 Aprilie 2021 14:03
  81.12.149.***
  Acum o să vedem dacă proprietarul este un cetăţean adevărat ce va face investiţii utile pentru gălăţeni (gen spital sau centru de sănătate, zonă de agrement, fabrică sau uzină de producţie nepoluantă, centru comercial important, etc) sau îl va interesa doar profitul pe termen scurt construind o zonă rezidenţială.
  7
  18
  Raportează
 • postat de niki
  Joi, 15 Aprilie 2021 12:40
  5.13.255.***
  Dar de ruinele fostului Cinema Dacia cand scapam?
  0
  20
  Raportează
 • Joi, 15 Aprilie 2021 11:59
  78.96.82.***
  @Ele Există un proces pe rol între primărie și un cetățean care a cumpărat un apartament din Palatul Gheorghiu acum câteva decenii. Până când primăria nu deține INTEGRAL clădirea, aceasta nu poate accesa fonduri europene pentru reabilitare, fonduri pe care le are în vedere. Referitor la proces, urmează recursul. În primă instanță, a rămas ca primăria să plătească despăgubiri cetățeanului, iar aceasta a refuzat.

  Iar a apărut câte unul cu betoanele... Să se facă domne un parc, sau mai bine zis o pădurice (asta înțelegeți voi...), cu toate că nu ar avea niciun sens lângă ditamai bulevardul!

  Păcat de industria gălățeană...
  2
  11
  Raportează
 • postat de Logan
  Joi, 15 Aprilie 2021 10:51
  86.123.138.***
  ce ati vrea sa fie acolo?Vreo manastire?
  6
  15
  Raportează
 • postat de ADERIN
  Joi, 15 Aprilie 2021 10:42
  5.13.190.***
  vom vedea vre-un d.e.c.h.a.t.l.o.n. sau blocuri, blocuri si iar betoane
  9
  33
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Joi, 15 Aprilie 2021 09:09
  5.2.205.***
  As pune pariu ca acolo o sa apara blocuri sau vreun supermarket.
  4
  32
  Raportează
 • postat de Ele
  Joi, 15 Aprilie 2021 09:01
  5.13.213.***
  O întrebare...
  Dar de Palatul Simion Gheorghiu când se va apuca primăria de consolidat și de restaurat acea clădire, acel edificiu până nu va fi prea târziu de se va prăbuși cu totul, toată clădirea de se va face una cu pământul...Sau, cumva asta așteaptă primăria, să se NĂRUIE toată clădirea, să devină un morman de moloz?

  Vorbea parcă primăria de accesarea de fonduri europene, ceva pe axa culturală, de patrimoniu...sau naiba-i mai știe, pentru consolidarea și pentru încercarea restaurării cât de cât, atât cât se mai poate restaura, până nu e mult prea târziu...

  Asta nu ați mai întrebat primarul, aleșii și alesele Galațiului care parese dorm prin primărie. Atragerea de investiții pentru realizarea proiectelor mari de infrastructură pentru acest oraș Galați, atragerea de investiții pentru realizarea și pentru continuarea realizării proiectelor de infrastructură, rute de tranzit a fi create pentru atragerea fluxului de oameni către orașul noștru, oraș și așa mult prea ocolit, mult prea uitat, mult prea netranzitabil.

  Ne apucăm să vorbim de altele, dar nu ne uităm ca primărie că în curtea noastră mai are un pic și se dărâmă cu totul Palatul Simion Gheorghiu, cândva o bijuterie arhitecturală. Redați gloria/farmecul de odinioară acelei clădiri.

  P. S.: Să dea Dumnezeu ca groapa aceea de gunoi de la Mehid, acel dezastru vizual de la Mehid să dispară din ochii gălățenilor cât mai curând.
  9
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.