Ultima zi pentru bilanțurile anuale

Ultima zi pentru bilanțurile anuale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 31 mai 2021, este termenul-limită până la care companiile trebuie să întocmească și să depună situațiile financiare pentru anul 2020.

Depunerea bilanțurilor se va face fie în format tipărit și format electronic, la registratura unităților Ministerului Finanțelor sau la oficiile poștale (prin scrisori cu valoare declarată), fie numai în format electronic, pe portalul e-guvernare.ro (semnate cu certificat digital calificat).

Cu excepția subunităților deschise în România de societăți rezidente în state aparținând SEE, subunitățile din România care aparțin unor persoane juridice cu sediul în străinătate depun situații financiare anuale în termen de 150 de zile de la încheierea exercițiului financiar, adică până pe 31 mai. Același termen se aplică și pentru depunerea situațiilor financiare anuale întocmite de sediile permanente.

Entitățile care nu au desfășurat activitate de la constituire până la sfârșitul exercițiului financiar de raportare nu întocmesc situații financiare anuale. Ele ar fi trebuit să depună, până la 1 martie 2021, o declarație pe propria răspundere a persoanei care are obligația gestionării entității.

Citit 1052 ori Ultima modificare Duminică, 30 Mai 2021 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.