Veniturile din străinătate care se declară la Finanţe

Veniturile din străinătate care se declară la Finanţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aţi câştigat anul trecut la loterie în Germania? Atunci sunteţi obligaţi să le spuneţi celor de la Finanţe câţi bani v-au intrat în buzunar.

„Au obligaţia declarării veniturilor persoanele fizice române cu domiciliul în România care au realizat din străinătate în anul 2009 venituri din dividende, dobânzi, profesii libere, activităţi comerciale, drepturi de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor (venituri din închirieri şi subînchirieri, precum şi venituri din arendă), premii şi jocuri de noroc, transferul titlurilor de valoare, alte venituri din investiţii, pensii sau alte surse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi, George Marinescu.

Gălăţenii care se regăsesc într-una din aceste situaţii trebuie să completeze Declaraţia 201 privind veniturile din străinătate.

Formularul se găseşte la sediile administraţiilor financiare şi pe internet, pe adresa Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), www.anaf.ro.

„Contribuabilii depun câte o declaraţie pentru fiecare ţară-sursă a veniturilor şi pentru fiecare categorie de venit realizat”, a precizat George Marinescu.

Declaraţiile pot fi depuse direct la organul fiscal în a cărui rază îşi au domiciliul, pot fi trimise prin poştă, cu confirmare de primire, sau pot fi înregistrate online, pe site-ul www.anaf.ro.

Ultima zi de depunere a declaraţiilor este luni, 17 mai.

Citit 1370 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.