Bursele de muncă nu vor mai fi ce-au fost odată
Foto: Arhiva VL

Bursele de muncă nu vor mai fi ce-au fost odată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În contextul pandemiei de COVID-19, bursele locurilor de muncă, generale și pentru absolvenți, au fost puse pe "pauză" în 2020, dar și în 2021, cel puțin până acum. Nu se știe încă dacă și când vor fi reluate în acest an, dar un lucru sigur este că aceste evenimente nu vor mai avea loc ca înainte, când aveau zeci și sute de firme expozante și mii de participanți în căutarea unui loc de muncă. De altfel, tendința la nivel național a fost observată și la ultimele ediții organizate de AJOFM Galați, aceea a unui interes tot mai scăzut din partea participanților.

La nivelul ANOFM, se pare că s-a renunţat la organizarea burselor locurilor de muncă la nivel naţional, ca în anii anteriori, evenimente de amploare planificate şi desfăşurate simultan în fiecare judeţ. Pe viitor se va merge pe burse "personalizate", conform nevoilor unor angajatori, dar și în cazul unor solicitări consistente din partea șomerilor pentru o anume meserie.

Conform directorului executiv al AJOFM Galați, Marius Nicula, "în actualul context socio-economic care influenţează semnificativ dinamica pieţei forţei de muncă, pentru a veni în sprijinul angajatorilor interesaţi de recrutarea de personal, bursele de locuri de muncă se vor organiza la nivel local, în funcţie de solicitările acestora, la data şi în condiţiile stabilite de comun acord. Astfel, pentru reducerea efectelor sociale negative, agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă continuă sprijinirea mediul economic pentru reluarea activității economice și menținerea forței de muncă. Dintre măsurile-suport pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă implementate în ultimul an cu impact în rândul angajatorilor și angajaţilor: activitatea în regim de telemuncă, reducerea timpului de muncă a salariaţilor, munca pe perioadă determinată, etc.".

Citit 900 ori Ultima modificare Marți, 08 Iunie 2021 23:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.