Contabilii "centenari" ai Galațiului

Contabilii "centenari" ai Galațiului
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În ziua de 13 iulie 1921, prin decret regal, semnat de regele Ferdinand I, a fost înființat organismul profesional CECCAR, numit inițial Corpul de Contabili Autorizați și Experți Contabili, în legea promovată de Grigore Trancu-Iași - ministrul muncii și ocrotirilor sociale la acea vreme. Marți, 13 iulie 2021, s-a aniversat un secol de la acel moment istoric, al reglementării profesiei contabile în România.

Aniversarea centenarului a fost marcată de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), prin manifestările ocazionate de Ziua Națională a Contabilului Român, eveniment ajuns la a XVII-a ediție și desfășurat la nivel național, în toate județele țării și în municipiul București, sub sloganul "Tradiție pentru viitor. Evoluăm împreună".

La Galați, manifestările au avut loc în Aula "Virgil Madgearu” a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, fiind invitați și reprezentanți ai autorităților publice și partenerilor CECCAR. Cu acest prilej, în prima parte a întâlnirii, au primit diplome și medalii aniversare prefectul Gabriel Panaitescu, președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, viceprimarul Sorin Enache, președintele Curții de Apel Galați, Răzvan Mihăilă, rectorul Universității "Dunărea de Jos", Puiu Lucian Georgescu, șefa Administrației Județene a Finanțelor Publice Galați, Mioara-Daniela Carp, inspectorul-șef al Inspectoratului Județean de Poliție, Cornel Mototolea. Discursurile de acceptare au fost pe măsura evenimentului, cu felicitări și urări de bine adresate membrilor CECCAR. "Se spune că antreprenorii sunt motorul economiei. Contabilii sunt rotițele fără de care acest motor nu funcționează", a spus prefectul, în timp ce viceprimarul i-a numit pe contabili "adevărați medici curanți ai sănătății afacerilor", iar rectorul li s-a adresat "profesioniștilor de care este atât de multă nevoie". Președintele CJ i-a asigurat pe membrii CECCAR de tot sprijinul său și al instituției pe care o conduce, șefii Curții de Apel și ai AJFP cerându-le să colaboreze în continuare cel puțin tot atât de bine ca și până acum. În ceea ce-l privește pe șeful IPJ, acesta le-a spus contabililor prezenți în sală: "Pentru mine, e senzațional atunci când puteți demonstra că doi plus doi nu este întotdeauna egal cu patru".

Topul local al membrilor CECCAR

După o scurtă pauză, s-a continuat cu premierea performerilor din topul local al membrilor CECCAR. Primele trei locuri au fost ocupate, în ordine, de:

- categoria "Experți contabili" - Liliana Bogdan, Anca Daniela Vivsic-Butnaru, Nina Boza Popa;

- categoria "Contabili autorizați" - Doina Lupu, Maria Grosu, Ioana Nichifor;

- categoria "Societăți de expertiză contabilă" - SC Expert Vede Daniela SRL, SC Infonew Roexpert SRL, SC Adforma Cont SRL;

- categoria "Societăți de contabilitate" - SC Ingenious Consulting SRL, SC Dataexterntax SRL, SC Bestcontab SRL.

Centenarul profesiei contabile a continuat, la Galați, și în cursul serii. La complexul de evenimente "Bora Bora", a fost organizat un dineu oficial, în cadrul căruia au concertat Laura Bretan, Vlad Miriță, Raluca Anghel și Othelo Project, eveniment cofinanțat de către Primăria Municipiului Galați și transmis pe rețelele de socializare.

Citit 2389 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.