Peste zece milioane de lei, obligații suplimentare de plată

Peste zece milioane de lei, obligații suplimentare de plată
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au efectuat, în luna iunie 2021, aproape 80 de controale la contribuabili persoane juridice și fizice. Din acestea, 38 au fost inspecții fiscale, din care 26 la contribuabili persoane juridice și 12 la contribuabili persoane fizice, iar 40 au fost controale inopinate și controale încrucișate, din care 38 la persoane juridice și două la persoane fizice. În urma acestor acțiuni, au fost stabilite obligații suplimentare de plată în valoare de 10,41 milioane de lei, din care 10,40 milioane de lei la contribuabili persoane juridice și restul la persoane fizice.

Conform AJFP Galați, din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, sumele reprezentând impozitul pe profit/ venit dețin ponderea cea mai importantă, respectiv 37,06 la sută (3,91 milioane de lei), urmate de TVA, cu o pondere de 34,50 la sută (3,64 milioane de lei).

"În urma acțiunilor de verificare documentară efectuate la contribuabili persoane juridice, în luna iunie 2021, organele de inspecție fiscală au emis trei decizii de impunere, fiind stabilite obligații suplimentare în cuantum  de 880.860 de lei, iar doi agenți economici au fost propuși pentru includerea în programul de activitate lunar în vederea inițierii acțiunilor de inspecție fiscală. De asemenea, la contribuabili persoane fizice s-au emis patru decizii de impunere în care s-au înscris obligații de plată în suma de 10.949 de lei", mai informează AJFP.

Citit 839 ori Ultima modificare Miercuri, 18 August 2021 23:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.