Profesorii, obligați să-şi declare veniturile din meditații

Profesorii, obligați să-şi declare veniturile din meditații
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Odată cu începerea școlii, foarte mulți elevi gălățeni vor relua și orele de meditații. Nu e vorba numai de elevi din anii terminali care se pregătesc pentru diverse examene. Chiar și cei mai mici școlari au început să participe la ore suplimentare de pregătire, tendință ce s-a amplificat anul trecut, când pandemia a închis școlile și mulți părinți s-au declarat nemulțumiți de nivelul cunoștințelor acumulate de copiii lor prin învățământul on-line.

În acest context, Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Galați, care se declară "preocupată permanent de nevoia de informare a contribuabililor", aduce la cunoștința persoanelor fizice care realizează venituri din meditații că au obligația de a se înregistra fiscal și de a-și îndeplini obligațiile declarative și de plată, în condițiile legii.
"Veniturile din meditații se încadrează în categoria veniturilor din activități independente, fiind reglementate de prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare (Titlul IV - Capitolul II). Persoanele care realizează venituri din meditații au obligația de a depune la organul fiscal Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), în termen de 30 de zile de la data începerii activității, în vederea declarării veniturilor estimate. Definitivarea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, datorate  în condițiile legii, în funcție de situația fiscală concretă, se realizează în anul fiscal următor, până la termenul-limită de depunere a declarației", se precizează într-un comunicat remis de AJFP.
Instituția gălățeană menționează că, pentru a beneficia de îndrumare și asistență în domeniul fiscal, contribuabilii au la dispoziție call-center-ul ANAF, la numărul de telefon 031.403.91.60. De asemenea, întrebările privind aceste aspecte pot fi transmise online, prin completarea formularului de contact, disponibil pe site-ul ANAF, la rubrica Contact.
"Asigurăm cadrele didactice de tot sprijinul și disponibilitatea noastră în a oferi informații și îndrumare de specialitate, pentru conformare voluntară la declararea și achitarea obligațiilor fiscale, având în vedere puterea exemplului și rolul acestora de îndrumători/ formatori ai generațiilor viitoare", se mai afirmă în documentul remis de AJFP Galați.

Citit 1784 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 00:59

3 comentarii

 • postat de Zanfir
  Duminică, 19 Septembrie 2021 20:34
  95.77.107.***
  Pamflet! Asa trebuie declarate si spagile primite de directori si membrii CA care aproba transferurile interscolare ilegale din zona educatiei preuniversitare si chiar universitare (unde examenele sunt conditionate de mita/favoruri sexuale, chiar si pentru cei care invata (apropos favorul sexual poate fi impozitat?). Sa avem pardon, dar eu ca director de liceu/colegiu cu staif cum mai cumpar ultimul model de apple? Din salariul de director si spagile aferente cumpar combustibil petrolier pentru auto (ca nu am avut bani de electric). Nici spagile in excursii la Londra sau Dubai, nu mai sunt ce au fost (pentru aprobarea transferului la CN...). Mai trebuie impozitate orice beneficii pe care un functionar public le obtine in afara salariului si sporurilor (mare parte ilegale), sau acele mite de sute de mii in moneda europeana ce se acorda politrucilor, pentru aprobarea unor licitatii sau finantari guvernamentale a proiectelor... Mai pe scurt, daca s-ar impozita mita in Romania, in foarte scurt timp se poate achita si datoria nationala, dar si construi/reconstrui obiective de investitii ce pot determina romanii sa revina din tarile de adoptie. Problema este - cine are oua sa impoziteze aceste venituri uriase?! Si apoi profesorii se mai si "imbolnaveste" sau au alte greutati in familie (o casa pentru copii, o nunta, un botez, o promovare .... etc)!
  0
  9
  Raportează
 • postat de Cetăţean
  Duminică, 19 Septembrie 2021 07:28
  92.83.34.***
  Orice venit trebuie impozitat..... Cum vreţi să trăiască cei de la ANAF, Guvern....nu vă este milă de ei?
  5
  4
  Raportează
 • postat de Dds
  Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 15:07
  89.137.225.***
  Mai pe scurt noi ANAF, Statul Roman , vrem si noi o felie din ce castigati din munca vostra pentru ca vrem sa facem poduri, sosele si autostrazi.
  4
  13
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro