Amenzi de până la 10.000 de lei pentru neconectarea caselor de marcat

Amenzi de până la 10.000 de lei pentru neconectarea caselor de marcat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Structurile de control ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), în special Direcția Generală Antifraudă Fiscală, vor verifica, în perioada următoare, îndeplinirea de către companii a obligației de a asigura conectarea la distanță a aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii de date fiscale. Controalele îi vor viza pe operatorii economici al căror termen-limită de conectare a ajuns la scadență.

De asemenea, ANAF atrage atenția contribuabililor mici și mijlocii că mai au mai puțin de 60 de zile până la termenul de 30 noiembrie 2021 în care își mai pot îndeplini obligația de conectare a AMEF la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al ANAF. Excepție fac operatorii economici care utilizează case de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice și care au obligația completării și transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110).

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați avertizează că firmele care nu-și conectează casele de marcat fiscale la serverele ANAF comit o contravenție, pentru care amenda este cuprinsă între 8.000 și 10.000 de lei.

Până la data de 31 august 2021, la nivel național, își conectaseră casele de marcat la sistemul ANAF 34,4% dintre contribuabilii mijlocii și 15,7% dintre contribuabilii mici, fiind conectate în total 150.110 aparate de marcat electronice fiscale, dintr-un total de 633.449 de case de marcat instalate în România.

Citit 2124 ori Ultima modificare Luni, 04 Octombrie 2021 00:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.