Titluri Tezaur, la cele mai mari dobânzi

Titluri Tezaur, la cele mai mari dobânzi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Finanțelor a lansat trei noi emisiuni de titluri de stat, în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 4,25%, 4,75%, 5,10%, informează AJFP Galați. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată. Pot fi cumpărate între 6 și 20 decembrie de la unitățile Trezoreriei Statului și între 6 și 17 decembrie prin Poșta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Veniturile obținute sunt neimpozabile. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Fondurile obținute astfel de Ministerul Finanțelor vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Citit 867 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Decembrie 2021 00:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.