Căldură mare, semnături puţine pentru greva de la Combinat

Căldură mare, semnături puţine pentru greva de la Combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi va continua strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale la combinatul siderurgic până la sfârşitul acestei luni, urmând ca, apoi, consiliul de coordonare al sindicatului să ia o decizie finală în ceea ce priveşte această formă de protest.

După cum ne-a declarat liderul sindicatului, Gheorghe Tiber (FOTO), nu s-a făcut deocamdată o centralizare exactă, însă se estimează că aproximativ 1000 de oameni şi-au dat acordul pentru iniţierea grevei.

În momentul în care Adunarea Generală a Solidarităţii stabilea că se impune pornirea unei greve generale, ca urmare a faptului că administraţia a încheiat negocierile CCM ignorând solicitările de creştere salarială cerută de către sindicat, liderii de sindicat susţineau că ar avea nevoie de doar 1.250 de semnături.

Tot atunci, însă, aceştia au declarat că intenţia lor este să strângă cel puţin 4.000, pentru ca greva să aibă o susţinere puternică din partea salariaţilor.

În felul acesta, un eşec al acestui demers poate fi uşor de anticipat, însă trebuie ţinut totuşi cont de faptul că acelaşi sindicat a reuşit în două rânduri să declanşeze astfel de acţiuni de protest pe platforma siderurgică gălăţeană.

Citit 944 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.