Electrocentrale Galați, care poate produce dublul energiei necesare Combinatului, scoasă la vânzare pentru 23 milioane de euro

Electrocentrale Galați, care poate produce dublul energiei necesare Combinatului, scoasă la vânzare pentru 23 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Lichidatorul judiciar Maestro SPRL scoate la licitație societatea Electrocentrale Galați, aflată în faliment, precum și activele acesteia, la un preț total de aproximativ 23 milioane de euro. Licitația vizează atât activul funcțional CET din incinta Combinatului Liberty Galați, cât și echipamente, utilaje și alte mijloace fixe.

Începând cu data de 5 mai 2022 și, ulterior, în fiecare zi de joi, la sediul din Constanța al lichidatorului judiciar va avea loc o licitație publică cu strigare pentru vânzarea activului funcțional CET Galați, amplasat în incinta Liberty Group Galați, la prețul total de 21.221.488,85 de euro, fără TVA, precum și a echipamentelor și utilajelor tehnologice provenite din secția Epurare Chimică III, la prețul de 57.369 de euro, fără TVA.

Conform anunțului postat de Maestro SPRL, activul funcțional CET Galați este compus din subansamblul (activ funcțional) denumit "Incinta CET" (format din: centrala termoelectrică cu o putere instalată de 375 MW, terenuri în suprafață de 223.179 mp, construcții administrative și industriale, instalații, stocuri și ansamblu de termoficare) și din subansamblul (activ funcțional) denumit "Incinta Epurare Chimică III", format din teren în suprafață de 9.821 mp, clădire stație tratare chimică a apei și instalații de ventilație.

De asemenea, din 7 aprilie 2022 și, ulterior, în fiecare zi de joi, tot la sediul Maestro va fi organizată licitație publică deschisă cu strigare, pentru valorificarea următoarelor bunuri din patrimoniul Electrocentrale Galați SA: activ individual Incinta CAF, la prețul de 786.155 de euro, fără TVA (compus din teren de 6.291 mp, construcții și instalații tehnice, amplasate în Țiglina II, b-dul Siderurgiștilor nr. 6A); alte mijloace fixe (mijloace de transport auto), stocuri (materiale, piese de schimb, materiale auxiliare și dispozitive electrice, scule așchietoare, pompe submersibile, motoare, deșeuri provenite din declasări), la prețul de 826.773,39 de euro şi 449.377,52 de lei.

Caietele de sarcini pot fi achiziționate de la sediul lichidatorului judiciar, începând de luni, 14 martie. Vizionările și cercetările la fața locului privind activele se pot solicita cu cel puțin trei zile înainte de data licitației. Potențialii ofertanți trebuie să depună, în ziua premergătoare licitației, documentele care constituie condiția acceptării ofertei pentru participare.

CET poate produce dublul cantității de energie consumate de Liberty

Surse din piață au declarat "Vieții libere" că Electrocentrale, după intrarea în faliment, a fost menținută în conservare așa cum scrie la carte, ceea ce-i permite să poată reporni, secvențial, activitatea de producere a energiei electrice. A fost conservată cu munca a 40 de oameni, din care 15 sunt electricieni. În cazul în care Electrocentrale va fi cumpărată și va trebui să repornească, va mai fi nevoie de oameni, dar găsirea lor nu va fi o problemă. Dacă va fi nevoie, CET poate porni în trei luni, după verificări și dacă există combustibil. Poate produce aproximativ 320 MWh, în condițiile în care Liberty consumă circa 150 MWh. Surplusul poate fi livrat în Sistemul Energetic Național.

Sunt trei tipuri de materii prime cu care Electrocentrale poate funcționa: cu gaz metan sau gaz de furnal (ambele instalații fiind retehnologizate), dar și cu păcură, care poate proveni, în funcție de preț, din surse interne sau din importuri.

Citit 8016 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2022 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.