Ghid pentru înregistrarea cetățenilor ucraineni în Revisal

Ghid pentru înregistrarea cetățenilor ucraineni în Revisal
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În contextul în care, conform OUG 20/2022, refugiații provenind din zona de conflict din Ucraina se pot angaja mai ușor în România, cu mai puține documente necesare, Inspecția Muncii a postat un ghid practic privind modul în care cetățenii ucraineni pot fi înregistrați în registrul general de evidență a salariaților (Revisal).

Din meniul „Salariați”, primul pas îl constituie „Adăugare salariat”: - se introduc numele și prenumele persoanei; - NU se completează câmpul „Apatrid”; - se selectează „Ucraina”, din lista câmpului „Cetățenie”.

La al doilea pas se completează datele de identitate ale persoanei: - „Tip act de identitate”, care, în situația actuală, este, cel mai probabil, „Pașaport”. Dacă pașaportul este actul de identitate selectat, se completează apoi seria și numărul acestuia.

Pasul trei cuprinde datele privind avizul de muncă, „Tip aviz”, unde se selectează „Excepție”. Inspecția Muncii precizează că, în acest caz al excepției de la obținerea avizului de muncă, celelalte informații referitoare la aviz nu sunt solicitate pentru completare.

La al patrulea pas se completează datele privind domiciliul sau reședința persoanei: - „Țara domiciliu/reședință”. În situația actuală, se completează cu „România” pentru o adresă de domiciliu provizoriu din România, ori cu „Ucraina”, în absența unui domiciliu provizoriu în România; - „Adresa” se completează, în funcție de țara selectată, cu elementele solicitate în secțiunea „Date generale” – județ, localitate, adresă pentru România și adresă pentru Ucraina.

După verificarea informațiilor prezentate în secțiunea „Sumar”, se ajunge la al cincilea și ultimul pas, salvarea datelor selectate.

Citit 1514 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2022 11:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.