S-a furat mai puțin din pădurile Galațiului

S-a furat mai puțin din pădurile Galațiului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

S-a furat și în 2021 din pădurile Galațiului, dar mai puțin ca în alți ani, reiese din bilanțul anual dat publicității recent de Direcția Silvică.

Conform documentului, angajații Direcției Silvice Galați au consemnat 261 metri cubi de material lemnos tăiat ilegal, din care 60 mc din proprietatea publică a statului și 201 mc de la alți proprietari. Din volumul tăiat ilegal, 150 metri cubi au fost justificați prin procese-verbale de infracțiuni, întocmite de personalul silvic. Valoarea lemnului din tăieri ilegale a fost de 85.693 de lei.

De asemenea, pentru pășunat abuziv au fost întocmite 20 de procese-verbale de contravenție, cu o valoare a amenzilor de 12.400 de lei și o valoare a pagubelor de 973 de lei.

"Pentru verificarea activității de pază a fondului forestier și de exploatare a masei lemnoase, au fost executate în cursul anului 2021 un număr de 499 de controale de fond și 40 de controale parțiale. Din analiza comparativă cu anii anteriori, se constată o reducere a volumului materialului lemnos tăiat ilegal, atât în fondul forestier proprietate publică a statului, cât și în fondul forestier al altor deținători", se arată în document.

Direcția Silvică Galați menționează că, în 2021, a fost operaționalizat Sistemul Integrat de Urmărire a Masei Lemnoase SUMAL 2.0, "care asigură transparența și monitorizarea activităților de emitere a delegațiilor de marcare, de efectuare a inventarierilor masei lemnoase, de aprobare a actelor de punere în valoare, emiterea autorizațiilor de exploatare, predarea parchetelor spre exploatare și reprimirea acestora, circulația materialului lemnos, informații privind mijlocul de transport, data încărcării, traseul de deplasare, punctul de destinație, amplasarea și tipul depozitelor de material lemnos, operațiunile de prelucrare a lemnului".

Citit 841 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2022 01:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.