A început combaterea căderilor de grindină

A început combaterea căderilor de grindină
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a început sezonul de combatere a căderilor de grindină. Astfel, în acest an, în perioada 15 aprilie - 31 octombrie, unitățile de combatere a căderilor de grindină vor proteja o suprafață de circa 2,2 milioane de hectare, prin funcționarea, pentru început, a unui număr de 94 de puncte de lansare.

În ultimii ani, suprafața protejată a crescut constant, de la 116.000 ha protejate împotriva fenomenelor meteorologice periculoase, în anul 2015, la peste 1,5 milioane ha în anul 2021, cu perspectiva de a depăși 2,3 milioane.

Sistemul Național nu are în acest moment capacități de intervenție pentru combaterea căderilor de grindină la nivelul întregii țări, ci doar în zonele protejate de infrastructura antigrindină din cadrul unităților operaționale. Serviciile de protecție antigrindină și capacitățile de creștere a precipitațiilor sunt în curs de dezvoltare la nivelul întregii țări și de conectare la nivel transfrontalier, potrivit MADR.

Citit 1066 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2022 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.