Şomerii gălățeni, neinteresați de locuri de muncă. Mai multe oferte decât participanți, la bursa AJOFM
Foto: Marian Calestru

Şomerii gălățeni, neinteresați de locuri de muncă. Mai multe oferte decât participanți, la bursa AJOFM
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Prima ediție a Bursei locurilor de muncă organizată de AJOFM Galați, vineri, 20 mai, după doi ani de pandemie, nu s-a încheiat cu rezultate spectaculoase. Interes a existat, au venit destui oameni care să vadă despre ce este vorba, să depună CV-uri și să vorbească față în față cu angajatorii, dar nu s-au înghesuit ca la alte burse din anii trecuți.

Pentru unii reprezentanți ai firmelor angajatoare, bursa de vineri a fost un eveniment frumos. Alții și-ar fi dorit să fie mai mulți participanți, dar și firmele prezente cu standuri au fost mai puține ca în alți ani. Au fost 55 de firme acum, față de aproape 80 acum trei ani, la ultima ediție. Unele firme au fost mai căutate ca altele. Erau destul de aglomerate standurile unor firme ca Yazaki Brăila, Damen Workforce și Damen Mangalia, Arabesque. Dar nici celelalte nu au dus lipsă de vizitatori.

Conform reprezentanților AJOFM, bursa organizată în Galați și Tecuci s-a finalizat cu numai două angajări pe loc, ambele pentru persoane fără studii superioare - un stivuitorist și un muncitor necalificat. Alți 204 gălățeni și tecuceni au fost selectați în vederea încadrării, procedură care poate fi de mai lungă durată. Au fost oferite în total 1.264 de locuri de muncă, mai multe decât numărul persoanelor care au venit la bursă.

Conform estimărilor organizatorilor, pragul bursei locurilor de muncă a fost trecut, în Galați și Tecuci, de aproximativ 1.100 de persoane, din care aproape 1.000 la evenimentul din holul Universității "Dunărea de Jos" și puțin peste 100 la cel din sediul ALOFM Tecuci.

Cel mai recent bilanț al AJOFM Galați arată că Galațiul are un număr total de 10.537 de șomeri. Considerând, forțat, că toți cei 1.100 de gălățeni care au venit la bursă erau dintre cei fără loc de muncă, asta ar însemna că doar unu din zece șomeri a fost interesat să participe. Pe ceilalți nouă din zece șomeri nu i-a interesat.

Înainte de Bursa locurilor de muncă, Galațiul ocupa locul trei pe țară, din punct de vedere al numărului de șomeri, fiind depășit doar de Dolj și municipiul București. După această bursă, probabil că tot pe locul trei național vom rămâne.

Citit 4147 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.