„Verde” pentru primele 73 de proiecte de gaze

„Verde” pentru primele 73 de proiecte de gaze
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primele 73 de proiecte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 3,85 miliarde lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny", au fost aprobate de Ministerul Dezvoltării, a anunţat, vineri, ministrul Cseke Attila. Pe lista prezentată de minister, figurează și proiectele comunelor gălățene Corod, Ghidigeni, Grivița și Nicorești, cu o valoare cumulată de 141,53 milioane de lei.

Acestea fac parte din categoria celor 105 proiecte mature care vizează dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale din 165 UAT-uri, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, dar a căror valoare a excedat plafonul alocat.

"Obiectivul nostru este să asigurăm acest serviciu de bază pentru cetăţenii care nu sunt racordaţi la reţeaua de gaze naturale şi, prin acest program, vom branşa aproximativ 196.000 de familii", a precizat ministrul Dezvoltării, care a reamintit că sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz.

Citit 1734 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iunie 2022 12:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.