Indexul Electrica poate fi transmis și însoțit de o fotografie

Indexul Electrica poate fi transmis și însoțit de o fotografie
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Compania Distribuție Energie Electrică România (DEER) informează că a dezvoltat un canal de comunicare prin care „consumatorii la care nu a fost posibilă citirea planificată a contorului, după două vizite ale reprezentanților DEER, își pot transmite indexul contorului, însoțit de o fotografie a acestui index, într-un mod facil și accesibil, direct pe site-ul web al operatorului de distribuție, respectiv, distributie-energie.ro”.

DEER precizează că această soluție poate fi folosită de maximum două ori consecutiv și nu poate fi considerată un motiv pentru a refuza accesul reprezentanților companiei la contorul electric din locuință.

Accesul la acest serviciu se face astfel: pe site-ul distributie-energie.ro, se accesează, în partea de sus a ecranului, „Distribuție”, apoi se dă click pe „Date de măsurare”. Pe pagina nou deschisă, un nou click pe „Formular pentru comunicare index”. După deschiderea formularului, trebuie completate, sau bifate, datele cerute, iar la final se atașează fotografia indexului (doar fișiere în format .jpeg și mai mici de 3 MB). Se completează și un cod CAPTCHA, după care se dă click pe „Trimite citirea”.

„Prin transmiterea acestui/acestor index/indexuri vă asigurați că facturarea consumului dumneavoastră de energie electrică se va face în conformitate cu consumul efectiv realizat. DEER vă pune la dispoziție acest canal de comunicare doar ca o soluție complementară procesului normal de citire contoare, care poate fi folosită de maximum două ori consecutiv de către consumator și nu poate fi considerată un motiv de a nu permite accesul operatorului de distribuție la contor”.

Citit 6014 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2022 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.