„Șmecherii” (și) din Galați, amenințați de șeful Fiscului că le vor fi controlate veniturile

„Șmecherii” (și) din Galați, amenințați de șeful Fiscului că le vor fi controlate veniturile
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuș, a anunțat că, de la 1 iulie, vor începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obținerii averilor fiecărei persoane. "Avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care le afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante sfidându-l pe omul de rând și care în viața lor n-au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au, constați că ele sunt aproape inexistente", a afirmat Heiuș, citat de Hotnews.

Conform șefului ANAF, instituția a făcut o analiză de risc, pornită de la 20 de milioane de CNP-uri. "Am constatat cu stupoare și cu revoltă că 561.000 de persoane au acumulat, în 2016-2019, o diferență între veniturile estimate de noi și cele declarate și impozitate de 20 de miliarde de euro. Oameni buni, 20 de miliarde de euro în patru ani, la 560.000 de oameni. Nu se mai poate continua în acest mod. Fiscul din România trebuie să facă ceea ce face tot Fiscul din lume. Trebuie să controlăm și să verificăm veniturile și modul de dobândire la persoanele fizice", a spus Heiuș.

În consecință, mai mult de jumătate din capacitatea de control a ANAF va fi direcționată spre aceste 560.000 de persoane fizice. O mare parte din cele 104 miliarde de lei "fantomă" (echivalentul celor 20 de miliarde de euro) se regăsesc în zona Galați, circa 12,4 miliarde de lei, conform președintelui ANAF. Cele mai mari sume nedeclarate au fost depistate în București (29,9 miliarde lei) și în regiunile Brașov (11,3 mld.), Cluj (14,3 mld.), Craiova (6,3 mld.), Iași (12,5 mld.), Ploiești (19,4 mld.) și Timișoara (8,4 miliarde lei).

Citit 15430 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2022 11:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.