Trei paşi şi de la capăt

Trei paşi şi de la capăt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strategia privind modernizarea Electrocentrale Galaţi trebuie revizuită din temelii, dat fiind faptul că CEZ a anunţat că renunţă la proiectul de  modernizare a societăţii gălăţene (un nou grup energetic de 400 MW, investiţie estimată la 400 milioane euro).

„În principiu sunt trei paşi care trebuie urmaţi. Primul este de a vedea ce se schimbă, ce se pune în plus. Al doilea pas ar fi realizarea unui studiu de fezabilitate în care să se vadă care variantă ar fi cea mai competitivă, dat fiind faptul că, deocamdată, nu s-a detaşat în mod clar o anumită variantă. În al treilea rând, trebuie stabilită forma de colaborare cu eventualul partener”, ne-a declarat Iulian Aramă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Electrocentrale Galaţi.

Acesta a confirmat că, într-adevăr, marţi au avut loc discuţii cu reprezentanţii firmei chineze Fujian Longking, dar că o propunere mai la obiect a acestora va fi înaintată cam în aproximativ o lună de zile. În ce priveşte o eventuală colaborare cu ArcelorMittal, aceasta ar viza o valorificare în procesul de producere a energiei gazelor de furnal.

„Rămâne de văzut care va fi varianta cea mai bună. Cert este că ˝Electrocentrale˝ Galaţi este o societate comercială care poate trăi în continuare fără probleme, dar la care se simte nevoia unor îmbunătăţiri a proceselor de producţie”, a mai precizat reprezentantul ˝Electrocentrale˝ Galaţi, care ocupă în acelaşi timp şi funcţia director Electrica SA Galaţi.

Citit 1157 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.