Energie de la Combinat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a reluat tema asocierii ArcelorMittal Galaţi cu Termoelectrica pentru realizarea unei unităţi de producere a energiei electrice de mare capacitate la Galaţi.

Acest lucru se întâmplă după ce, la începutul lunii mai, în cadrul unei vizite la Galaţi, Videanu declarase pentru prima dată că statul român studiază posibilitatea de înfiinţare alături de ArcelorMittal Galaţi a unei centrale cu o putere instalată de 400 MW.

„Cea mai fiabilă soluţie ar fi ArcelorMittal, care este dispus să investească. Cred că acest parteneriat este o oportunitate şi sper ca până la sfârşitul anului să facem cu ei un joint-venture”, a afirmat ieri ministrul Economiei, citat de agenţiile naţionale de presă.

Proiectul de la Galaţi, evaluat de către autorităţi la 400 milioane euro, a fost iniţial pus la cale de către Termoelectrica împreună cu investitorii de la CEZ Cehia, numai că aceştia au decis, de puţină vreme, să renunţe la discuţii.

Acest lucru s-a întâmplat şi după ce, aşa cum arătam mai sus, ministrul Economiei a vorbit despre posibilitatea realizări unităţii de producţie a energiei utilizând gazul de furnal de la ArcelorMittal Galaţi şi după ce, se pare, discuţiile dintre specialiştii celor două părţi ar fi demarat.

Deşi au fost contactaţi, reprezentanţii conducerii ArcelorMittal Galaţi nu au dorit să comenteze declaraţiile făcute de către ministrul Videanu.

Citit 741 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.