CFR a finalizat lucrările și la calea ferată cu ecartament normal din Portul Galați

CFR a finalizat lucrările și la calea ferată cu ecartament normal din Portul Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Sucursala Regională Căi Ferate Galați anunță că a redeschis, vineri, la ora 12,00, și linia de cale ferată cu ecartament normal 706 I Siloz Port Docuri - Galați Mărfuri - Galați Călători, linie destinată ieșirii din Siloz a vagoanelor (românești) încărcate cu cereale.

Reparațiile liniei de 1,525 km au fost executate, în regie proprie, de SRCF Galați, în perioada 7-21 iulie, cu lucrători din Galați, Brăila, Buzău, Focșani și Tg. Ocna. Lucrările au cuprins, printre altele, activități de defrișare pe 1.525 metri cale, înlocuirea a 562 de traverse normale din lemn cu traverse din beton, înlocuirea a 244 de traverse din lemn speciale, pe aparatele de cale, înlocuirea materialului mărunt de prindere - 4.402 tone, completarea prismei de piatră spartă - 832 tone.

CFR Infrastructură reamintește că, pe 7 iulie, a fost redeschisă linia de cale ferată, cu ecartament larg 706 J Galați Largă Ana - Galați Bazin - Galați Mărfuri - Port Docuri, care asigură accesul direct, în Siloz, al garniturilor cu cereale sosite din Ucraina (via Republica Moldova).

Redeschiderea celor două linii de cale ferată cu ecartament larg și, respectiv, normal contribuie la revigorarea activității din Portul Galați, prin operaționalizarea transporturilor de cereale care ajung acum direct în Siloz, fără manevre de transpunere a vagoanelor de pe linia cu ecartament larg pe linia cu ecartament normal. Astfel, vagoanele cu cereale din Ucraina intră direct în Siloz pe linia cu ecartament larg, iar din Siloz pleacă garniturile încărcate cu cereale, pe linia cu ecartament normal, menționează CFR Infrastructură.

Citit 1957 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 11:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.