Românii au lucrat până pe 19 iunie pentru a-și plăti taxele

Românii au lucrat până pe 19 iunie pentru a-și plăti taxele
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Românii au lucrat pentru a-și plăti dările către stat până pe 19 iunie, iar abia după această dată au început să lucreze pentru ei înșiși, conform calculelor realizate de Institutul Economic Molinari. Institutul calculează numărul de zile pe care trebuie să le muncească un angajat român cu un salariu mediu pentru a-și plăti dările către stat, cu scopul de a calcula povara fiscală.

Ziua din an în care acesta termină de plătit taxele a primit numele "ziua libertății fiscale". Anul acesta, ziua libertății fiscale pentru români a fost 19 iunie, aceeași ca în ultimii patru ani, date care ne mențin pe locul 19 în Uniunea Europeană.

Conform Economedia, cel mai rapid își plătesc taxele către stat locuitorii din Cipru și Malta, pe 15 și 26 aprilie, urmaţi de cei din Irlanda și Marea Britanie (care a ieșit din UE, dar este încă inclusă în clasament), ambele pe 14 mai, și de cei din Bulgaria, Lituania, Estonia și Danemarca, pe 24, 29, 30 și 31 mai. Cel mai greu își plătesc taxele către stat locuitorii din Austria, Franța, Belgia şi Germania, pe 18, 17, 15, respectiv, 6 iulie.

Citit 756 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.