Ar investi sau nu gălățenii în criptomonede?

Ar investi sau nu gălățenii în criptomonede?
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Criptomonedele sunt printre cele mai discutate subiecte financiare la momentul actual, mai ales că orice persoană a auzit măcar o dată în viață de bitcoin sau ethereum. Mulți oameni cred că aceste monede virtuale sunt viitorul și vom ajunge să plătim oriunde cu ele, însă cealaltă tabără susţine că aceste criptomonede vor dispărea în câțiva ani și tot valul creat este doar propagandă.

În general, persoanele cu vârsta sub 35 de ani sunt mai atrase de criptomonede, deoarece pentru a înţelege fenomenul este nevoie de ceva cunoștințe  IT. Sunt persoane care cumpără cursuri pentru a învăța mai mult despre monedele virtuale, ba unele au ajuns să investească sute sau chiar mii de dolari.

Am întrebat 35 de gălăţeni dacă ar investi în criptomonede. Zece ne-au răspuns pozitiv, iar 25 s-au declarat împotrivă.

Iată câteva dintre păreri:

Rareș, 26 de ani, angajat în domeniul IT: "Și acum investesc în criptomonede și pot spune că se câștigă. Problema este că foarte mulți oameni nu cred în ele sau aleg să investească 200-300 de lei și se așteaptă la un profit de mii de dolari. Cert este că dacă nu investești, nu câștigi. Iar înainte de a investi trebuie să ai cunoștințe foarte bune despre cum crește și cum scade o criptomonedă. Dacă nu ai aceste cunoștințe, e ca și cum ai băga bani la păcănele și aștepți să ai noroc să pice ceva."

Andone, 21 de ani, student: "Momentan, eu investesc în cursuri pentru a acumula cunoștințe despre criptomonede. Degeaba te apuci, dacă nu ai cunoștințele necesare pentru a ști când vor crește sau vor scădea. Mulți fac greșeala de a se apuca fără a avea habar despre ce e vorba și cred că merge la noroc, dar nu e deloc așa."

Mirela, 17 ani, elevă: ”Nu aș investi, deoarece nu cred că sunt foarte rentabile, plus că nu am foarte multe cunoștințe în domeniu. Unii oameni câștigă, dar au și investit foarte mult."

George, 32 de ani, inginer: "Clar nu aș investi, e țeapă curată! Câte persoane s-au îmbogățit din prostia asta? Dacă mă întrebai de investiții la bursă sau imobiliare, răspunsul era da, dar cu monedele astea, nu."

Adriana, 21 de ani, studentă: "În perioada asta au scăzut foarte mult, deci clar nu aș investi, pentru că este incert dacă vor dispărea sau vor rămâne pe piaţă. Poate în viitor da, dar acum am alte priorități."

Citit 917 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.